ÇANAKKALE'nin CHP'li Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) işten çıkarılanların açtığı davalarda İdare Mahkemesi başkanının yanlı davrandığı iddialarıyla ilgili soru önergesi verdi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise milletvekili Sarıbaş'ın üniversitelerini karalamaya çalıştığını iddia etti.
CHP Çanakkale Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Milletvekili Sarıbaş, Çanakkale İdare Mahkemesi Başkanı'nın özellikle ÇOMÜ Rektörü ile sık sık görüşüp, samimi ilişkiler içerisinde görüntü sergilemesinin kamuoyunun dikkatini çektiğini belirtip, rektörlük tarafından işten atılan ve sürgün edilerek haksızlığa uğradıklarını iddia edenlerin, Çanakkale İdare Mahkemesi'nde açtıkları davaların çoğunlukla aleyhlerine sonuçlandığının iddiaları gerçeği yansıtıp, yansıtmadığına cevap istedi. Sarıbaş, bu iddiaların doğru olup olmadığını araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirilip görevlendirilmeyeceğini de sordu.
ÇOMÜ’YÜ KARALIYOR İDDİASI
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Milletvekili Sarıbaş'ın eski rektör Prof. Dr. Ali Akdemir'in görevinin sona ermesinden bugüne üniversiteyi karaladığını iddia etti. Sarıbaş'ın temelsiz olarak nitelendirdiği iddialarını TBMM çatısı altında defalarca tekrarladığını belirten Rektör Prof. Dr. Laçiner, Sarıbaş'ın kendi ilinin üniversitesini tüm Türkiye önünde ve Meclis'te karalayan tarihteki ilk milletvekili olduğunu da öne sürdü. Bu husumetin nedenlerini bilmediklerini ifade eden Rektör Laçiner, "Ancak, Sarıbaş'ın Üniversite karşıtı eylemleri Çanakkale'ye ve kurumumuza zarar verecek boyutlara gelmiştir. Sarıbaş, son olarak vermiş olduğu soru önergesinde Çanakkale İdare Mahkemesi'ni hedef almaktadır. Mahkeme başkanının Üniversitemiz yöneticileri ile yakın arkadaş olduğunu iddia eden Sarıbaş, bu nedenle yanlı kararlar verdiğini iddia etmektedir. Bu iddiaların hepsi yalandır ve söz konusu iftiralar Çanakkale İdare Mahkemesi'nin üniversite hakkında aleyhte baskı altına almak maksadıyla yapılmaktadır" dedi.
ÇOMÜ taşeron firmasında temizlik işçisi olarak çalışan 36 işçi, 2011 yılı Temmuz ayında işten çıkartılmıştı. Haksız yere işten çıkartıldıklarına ileri süren işçiler, işe iadeleri için dava açmıştı.