ÇANAKKALE’de Çanakkale Savaşları’nda boğaza girmeye çalışan İngiliz Oueen Elizabeth gemisinden atıldığı sanılan patlamamış obüs mermisi bulundu. 400 kilogram ağırlığında mermi kepçeyle bulunduğu yerden çıkartıldı.
İsmetpaşa Mahallesi, Sanayi Bölgesi, Emek Caddesi’nde, bugün saat 10.00 sıralarında, yağmur suyu kanalı için yapılan kazı çalışmaları sırasında, 1.5 metre derinlikte patlamamış, tarihi obüs mermisi bulundu. Çanakkale Savaşları’nda boğaza girmeye çalışan İngiliz Oueen Elizabeth gemisinden atıldığı sanılan 1.5 metre uzunluk, 40 santimetre çapında ve 400 kilogram ağırlığındaki obüs mermisi kepçe yardımıyla bulunduğu yerden çıkartıldı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekibi, çevre güvenliğini aldıktan sonra inceleme başlattı.
Kepçe operatörü 20 yaşındaki Ali Özdemir, “Yağmur suyu kanalı kazıyordum. Toprak yumuşak olmasına rağmen kepçenin ucu sert bir cisme çarptı. Hemen durdum. İnip, arkadaşlarla beraber elimizle kazmaya devam edince, bir obüs mermesiyle karşılaştık. Burada böyle şeyler çıkması çok normal. Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı bu bölgede daha önce de başımıza böyle bir şey gelmişti” dedi.