ÇANAKKALE 1915 Ruhu Gençlik Derneği üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti.
Gazze'ye karadan ve havadan düzenlediği saldırılar sonrası 300'den fazla insanın hayatını kaybetmesi ardından Çanakkale'den İsrail'e lanet yağdı. Dün saat 22.00'de İskele Meydanı'nda toplanan Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği üyeleri, ellerindeki Türk ve Filistin bayrakları protesto gösterisi düzenledi. 'Müslüman uyuma kardeşine sahip çık', 'Filistin halkı yalnız değildir', 'Katil İsrail hesap verecek' sloganları atan grup kordon boyunda yürüdü.
Çanakkale 1915 Ruhu Derneği Başkanı Kubilay Fırat, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in yıllardır her fırsatta öldürmek için, zulmetmek için bahaneler ürettiğini ve masum Gazze halkını katlettiğini belirtip, "Daha 66 yıllık tarihe ve 8 milyonluk nüfusa sahip İsrail nasıl oluyor da bütün dünyayı bu yaptıklarına seyirci bırakabiliyor? Konu Türkiye olunca 100 yıl önce yapıldığı iddia edilen sözde soykırıma karşı ayaklanan dünya gözünün önündeki bu gerçek soykırıma neden yaptırım uygulayamıyor? Görevi, uluslararası barışı korumak olan kuruluşlar, konu İsrail olunca acaba öğle paydosuna mı girdi? Bu soruların cevabından bir kez daha anlıyoruz ki, haklı devlet yoktur. Güçlü devlet vardır. Eğer gücün varsa istediğin topraklara girersin. Gücün varsa Irak'a demokrasiyi, barışı götürüp petrollerini sömürürsün. Gücün varsa sahilde oyun oynayan çocukların üzerine bomba yağdırıp dünyayı kendine seyirci bırakırsın. Gücün yoksa sadece kınarsın, lanetlersin ve seyirci kalırsın" diye konuştu.
Fırat, artık kınama ve lanetlemeler yerine İsrail'e karşı somut adımlar atılmasını istediklerini sözlerine ekledi. Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI