ÇANAKKALE'deki halk otobüsü sahipleri, 65 yaş ve üzerindekilerin nüfus cüzdanınını göstererek ücretsiz taşınmalarının ekonomik olarak kendilerine zarar verdiğini belirterek, bu duruma basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
S. S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Çanakkale Belediyesi Denetimli Halk Otobüsleri sahipleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, 65 yaş ve üzeri ücretsiz taşıma uygulamasına tepki gösterdi. Halk otobüslerinden ikisini eylem için Cumhuriyet Meydanı'na, dördünü de meydan önündeki Demircioğlu Caddesi'ne çeken esnafın eylemine, şehiriçi taşımacılığı yapan meslektaşları da korna çalarak destek verdi.
Esnaf adına basın açıklaması yapan Hakan Akgül, Çanakkale özel halk otobüslerinde 65 yaş ve üzeri ücretsiz taşımalarda nüfus cüzdanını göstererek geçme döneminin başladığını belirterek, bunun bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çıkardığı ve 4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikte, 65 yaş ve üstü vatandaşların nüfus cüzdanlarını göstererek ücretsiz olarak şehir içinde ulaşım yapabileceklerinin belirtildiğini anlatan Akgül, "Bu kararın maliyetinin kamu hizmeti gören ve bulunduğumuz şehre en çok katma değer yaratan biz özel halk otobüsü esnafına yüklenmesi sonucu maddi ve manevi olarak çok ciddi bir şekilde etkilendik. Gelir düzeyi bizim esnafımızı 3-5'e katlayacak gayrimenkul zengini, gelir noktasında yüksek emekli maaşı olan ve çalışan 65 yaş ve üstü vatandaşların olduğu bir gerçek. Sosyal devlet anlayışı içinde bu devletin fertleri olarak esnafımızın da savunulmasını istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için merkezi yönetimden 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz taşınması ile ilgili adil düzenlemenin acilen yapılmasını istiyoruz. Aksi halde borçlu olduğumuz ve geçimimizi sağlayamadığımız için araçlarımıza akaryakıt koyamayıp kontak kapatmak zorunda kalacağız" dedi.
Halk otobüsü esnafı daha sonra otobüslere binip korna çalarak Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI