Burak GEZEN / ÇANAKKALE, ()- ANAYASA Mahkemesi'nin Balyoz davası ile ilgili 'hak ihlali yapıldığı' yönünde karar açıklamasının ardından Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun da tahliye edildi. Tutkun, "Nihayet adalet yerini buldu. İnşallah bu maçın ikinci devresi de bu şekilde kamuoyunun karşısında olur. Umarım roller değişecek" dedi.

Sevinçle karşılanan kararla birlikte Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çanakkale 18 Mart eski öğretim görevlisi ve emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, 6 ay önce Silivri'den nakil edildiği Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nden bugün saat 17.40'da salıverildi. Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun'u eşi Meral Tutkun, oğlu Evren Tutkun, kardeşi Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun ve ellerinde Türk bayrakları bulunan 30 kişilik bir grup, Dağ Başını Duman Almış dizeleriyle başlayan Gençlik Marşı'nı söyleyerek emekli Tuğgeneral Tutkun'u karşıladı. Eşi Meral Tutkun, eşine sarıldı. Karşılama sırasında "Her şey vatan için" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı.

Eşi Meral Tutkun çok mutlu olduğunu belirterek, "Bin 322 gün sonra eşime kavuşacağım için çok mutluyum" dedi. Mustafa Kemal Tutkun'un avukatı Mehmet Altın, "3,5 yıldır sesimizin duyulmasını istiyorduk. Çok şükür ki onu da bir hukuk kurumu, Anayasa Mahkemesi duydu. Acıyı sıkıntıyı komutanımız çekti. Onunla birlikte ailesi çekti. Hayatını kaybeden değerli, arkadaşlarımız var. Bundan sonra böyle bir sürecin bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Bunun için de adalet sisteminin daha iyi yargıçlara ve sisteme kavuşmasını, bağımsız yargının demokratik kurallar içinde yer etmesi için hep birlikte çalışmalıyız" diye konuştu.

TUTKUN, "UMARIM ROLLER DEĞİŞECEK"

Tahliye olan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, "Bu 40 aylık süreç içerisinde benden ziyade esas ailem ve eşim sıkıntı çekti. Bu memleket için, vatan için sıkıntı çekmemiz önemli değil. Yeter ki bunun sonucunda iyi şeyler olsun diye düşündük bugüne kadar. Türk adaletine güvenmekten başka çaremiz yok. Başka adalet yok. Biri Amerika'dan gelip bizi yargılamayacak. Eninde sonunda her kurumda olduğu gibi maalesef o kurumda da bulunmaması gereken kişiler var. Onlar da artık en son durakta. Nihayet adalet yerini buldu. İnşallah bu maçın ikinci devresi de bu şekilde kamuoyunun karşısında olur. Umarım roller değişecek. Biz bir yerlere varmak istiyorsak, bir şeyler yapmak istiyorsak. Birilerini sıkıntı çekmesi gerekiyorsa. O birileri de Mustafa Kemal Tutkun ise bu sıkıntıyı çekmeye bugün de yarın da varım. Tekrar geri dönmeye razıyım. Yeter ki dışarıdaki insanlar biran olsun kendilerini mutlu hissetsin. Bu sıkıntıları aşmamızın tek çaresi olarak Çanakkale ruhunun, insanlarda yeniden canlanması ile gerçekleşeceğine inanıyorum" diye konuştu.

FOTOGRAFLI