Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKLE, () - ÇANAKKALE'de düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na üst araması yaptırmadan girmek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Arbede sırasında bir kadın polis, biber gazından etkilenip fenalaştı.
1 Mayıs kutlaması için Salı Pazarı Mevkisi'nde toplanan kalabalık, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş sonunda katılımcılar polisin oluşturduğu arama noktalarında üst aramaları yapılarak Cumhuriyet Meydanı'na alındı. Ancak üniversiteli öğrencilerin çoğunlukta olduğu bir grup üzerini aratmak istemeyince arbede çıktı. Grubun arama noktasındaki kapıya yüklenmesi üzerine polis, biber gazı ile müdahale etti. Kutlamaya gelenler biber gazından olumsuz etkilenirken arama noktasındaki bir kadın polis, fenalaşıp yere yığıldı. Kadın polis, sivil polis otosuna bindirildi. Hemen ardından da gelen 112 Acil Servis ambulansına nakledilen polis, Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.
Polis ile katılımcılar arasındaki arbede bir süre devam ederken, sahneden mikrofonla sağduyu çağrısı yapıldı. Kutlamaya gelenlerin üst araması yaptırmadan topluca alan girmesinin ardından ortalık sakinleşti. Ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı.

BG,EK(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)