KUZEY Ege Denizi'ndeki Saros Körfezi'nde devam eden 'Nusret 2013 Davet Tatbikatı'nı izlemek için basın mensuplarını getiren Karakol Botu 'TCG Karabiga', Şehitler Abidesi önünden geçerken, Çanakkale şehitlerini selamlama töreni yapıldı.
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile dost ve müttefik deniz kuvvetleri unsurları arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla mayın harbine yönelik düzenlenen ve Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu komutasında yürütülen 'Nusret 2013 Davet Tatbikatı' devam ediyor. Gemiler eğitimler için 25 Kasım Pazartesi günü Nara NATO Limanı’ndan ayrılarak Saros Körfezi’ne geldi. Aynı gün Saros Körfezi’nde mayın döküşü yapıldı.
ŞİİR OKUNDU
Bu yıl ilk kez basına açık olarak gerçekleştirilen tatbikatın ikinci safhasında akredite olan basın mensupları bölgeye götürüldü. Tatbikatı izleyecek basın mensupları Çanakkale Boğaz Komutanlığı'nın Nara NATO İskelesi'ndeki Karakol Botu 'TCG Karabiga' ile Saros Körfezi'ne gitmek üzere bu sabah yola çıktı. Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait gemiler, Şehitler Abidesi önünden geçerken 'Çanakkale Şehitlerini Selamlama Töreni' gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiiri okundu. Nusret 2013 Davet Tatbikatı'nın basına açık bölümüyle ilgili bilgi veren Donanma Komutanlığı İletişim Subayı Deniz Yüzbaşı Ali Bağcı, Saros Körfezi’nde daha önceden su üstü ve hava unsurları tarafından dökülmüş olan 50 eğitim mayının, mayın arama ve tarama gemileri tarafından tespit edileceğini, ne tip olduğu belirlenen mayınların, mayın harbi dalgıçları tarafından su üstüne çıkarılıp, patlayıcılar kullanılarak infilak ettirileceğini ve etkisiz hale getirileceğini söyledi.