Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Valiliği tarafından organize edilen Ramazan Bayramı programı kapsamında yüzlerce kişi, bayramlaşmak amacıyla Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde bir araya geldi. Tarihi mekanda bayram namazı kılınırken, protokol halkla bayramlaştı.
Bayram programı bugün saat 06.52'de okunan ezanla birlikte Şehitler Abidesi'ndeki tören alanında kılınan Ramazan Bayramı namazıyla başladı. Programa Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehir dışında olan Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, programda yer almadı. Namaz sonrası abidenin giriş alanında hazırlanan sofralarda kahvaltı edildi. Ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da aralarında bulunduğu protokol üyeleri vatandaşlarla bayramlaştı.
Vatandaşların bayramını kutlayan ve çok özel bir mekanda bulunduklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bir bayram gününde bayram namazını burada kılmak, şehitlerimizin ruhuyla bütünleşebilmek ve o ruhu insanlığa yansıtabilmek adına son derece özel ve önemli bir gün olduğunu ifade etmek isterim. Bu topraklarda, bu ruhu dünyaya yeniden haykıran cemaate teşekkür ediyorum. Biz bu medeniyetin mensupları olarak hep mazlumdan, mağdurdan, adaletten, haktan yana olduk. Bu medeniyete dünyanın yeniden ihtiyacı var. Akan kanın ve gözyaşının, işlenen insanlık suçlarının, çocuklara, kadınlara karşı özellikle İsrail ve batı medeniyetinin desteğiyle pervasızca işlenen bu katliamlara yeniden bu milletin medeniyet anlayışının dur diyeceği günlerin vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Hastaneler, okullar bombalanıyor. Batı ve Amerika ne yazık ki seyirci kalıyor. O da yetmiyor, destek oluyor. İnşallah yeniden bu medeniyet anlayışı, kardeşlik duygularıyla mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkabilme, mağrurların da karşılarında dimdik durabilmeyi yeniden dünyaya gösterecek süreçlere vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı, huzurlu bayramlar diliyorum. Kardeşlik, birbirimize sahip çıkma duygularımız ne kadar güçleniyorsa, dünyadaki zulüm o kadar azalacak. Zalimlerde zulmetme imkanını o kadar kaybetmiş olacaklar. Yeter ki biz bu topraklardaki o mücadeleyi verdiğimiz ruhu yeniden kazanalım. Bu topraklarda Bosna'dan, Balkanlardan, Bakü'den, Batum'dan, Mısır'dan, Şam'dan, Halep'ten insanlar bir medeniyet mücadelesi verdi. Yeniden o medeniyet mücadelesinin verileceği süreçlere inşallah bu bayram namazları vesile olur" diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, Gelibolu Yarımadası'nda bir eksiklik olarak görülen İstiklal Marşı ve Kuran'ı Kerim'in 24 saat okunabilecek mekanların oluşturulmasının bundan sonraki süreçte ülkenin ve milletin gündemine gelmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.
Şehitlikteki Ramazan Bayramı programı sonrası Bakan Müezzinoğlu helikopterle abideden ayrılırken, il protokolü vatandaşlarla bayramlaştı.

FOTOĞRAFLI