SAMSUN'un Canik İlçesi'nde 'Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi', açıldı. 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği müzeyi ziyaret edenler gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Canik Kent Konseyi'nin organizasyonuyla Samsun'un Canik İlçesi'nde açılan 'Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi', ziyaretçi kabulüne başladı. Canik Kültür Merkezi'ndeki müzede sergilenen savaş malzemeleri ilgi çekti. Mermiden saate, bomba parçalarından kılıçlara, kıyafetten sağlık malzemelerine kadar 4 bin çeşit malzemenin bulunduğu sergi 14 Kasım perşembe gününe kadar açık kalacak. Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi ile 4 yıldır Türkiye’yi dolaştıklarını söyleyen Müze Sorumlusu Cengiz Yörükaslan, şöyle konuştu:
"Bu sergi, Çanakkale’ye gidemeyen, o topraklara gitme imkanları olmayan, özellikle öğrencilere yönelik büyük bir kültür programı. 168’inci sergimizi Samsun’da açtık. Müzemizde orijinal, 98 yıllık 4 bin çeşit malzeme var. Burada öyle malzemeler var ki, Çanakkale tarihinin pek değinmediği, üstü kapalı geçtiğimiz çok önemli malzemeler de yer alıyor. Gazilerimizin ağzından birebir anlatılan 25 anlatım tablomuz bulunuyor. Tam donanımlı, çok önemli, herkesin görmesi gereken bir müze. Bu müze sayesinde Çanakkale, Çanakkale’de olmayan şekliyle Samsun’a geldi. Bu kadar eşya ve malzeme ile Çanakkale’yi böylesine tanıtan dünyada, Türkiye’de başka bir gezici müze yok. Müzemiz ayın 14’üne kadar açık olacak. Tüm vatandaşlarımızı cumartesi ve Pazar da dahil olmak üzere Canik Kültür Merkezi’nde açık olacak müzemize davet ediyoruz."
Canik İlçesi'nde böyle bir müzenin açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan ise, "Şehrimizdeki tüm vatandaşlarımızın görmesi gereken bir müze. Umarım gereken ilgi gösterilir. Ben Canik Kent Konseyi olarak böylesine önemli ve güzel bir girişime katkı sağladığımız için büyük mutluluk duyuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.