ÇANAKKALE Havalimanı Müdürü Hasan Pala, kendilerini uluslararası standartlara kavuşturacak olan pist uzatma ve genişletme çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
Havalimanı Müdürü Hasan Pala geçen mart ayında uçuşlara kapatılarak başlatılan çalışmalarla havalimanının bin 800'den 2 bin 350 metreye çıkarılan pistine, 150-160 yolcu kapasiteli orta gövdeli uçakların daha güvenli iniş ve kalkış yapabileceğini belirtti. Pistin genişliğinin de 30 metreden 45 metreye çıkarılacağını bildiren Pala, “Pist uzatma ve genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla Çanakkale Havalimanı uluslararası standartlara uygun hale gelecek” dedi. Pala, havalimanının Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl törenlerinin düzenleneceği 18 Mart 2014 tarihine yetiştirilmesi için müteahhidin büyük çaba harcadığını da söyledi.
Çanakkale Havalimanı İşletme Şefi Özgür Turan da, 2012 yılında, yolcu salonu girişinden itibaren uçağa kadar olan bölümün, engellilerin rahat hareket etmelerine uygun hale getirildiğini hatırlatarak, “Yolcu salonu önündeki otoparktan itibaren yine engelliler için düzenlemelerimiz olacak” diye konuştu.