GÖKÇEADA'nın batısında dün meydana gelen, 40 saniye süren Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki depremin yarattığı korku nedeniyle Çanakkaleliler geceyi sokaklarda geçirdi. Kimi kurdukları çadırların içinde sabahladı, kimi de battaniyelere sarılarak uyudu.
Merkez üssü Gökçeada olan 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından büyük panik görülen kentte oturanların büyük bölümü gece evlerine girmedi. Yaşadıkları korku dolu dakikaların şokunu üzerinden atamayanlar, gün boyu açık alanlarda vakit geçirdi. Akşam olduğunda evlerine dönmekte endişe edenler açık alanlarda kalmayı tercih etti. Kimi çadır kurup içinde uyuyarak sabahladı. Çanakkaleliler'in bir bölümü de battaniyelere sarılıp uyudu. Bazı kişiler de sabaha kadar yerlere serdikleri örtülerin üzerinde sohbet ederek vakit geçirdi.
Esenler Mahallesi'nde Belediye ait piknik alanı ile Özgürlük Parkı içine çok sayıda kişi çadır kurdu. Önlem amacıyla evlerine girmek istemedikleri için dışarıda sabahlamak istediklerini belirten aileler, deprem anında çok korktuklarını, evlerine girmeye çekindiklerini geceyi sokakta sabahlayarak geçirdiklerini söyledi.
Bu arada bazı kişiler deprem olduktan saatler sonra evlerine girebildiklerini ve evlerinin içindeki televizyon ve bazı eşyaların devrildiğini gördüklerini anlattı. Barışkent Sitesi'nde 7'nci katta oturan Alaattin Gönül, deprem anında kendisini evden dışarıya zor attıklarını ve büyük korku yaşadıkları içinde ailece geceyi piknik alanında geçireceklerini söyledi.

BG,YT(YY/İD) (FOTOĞRAFLI)