Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Belediye Meclisi 2009- 2014 dönemi son oturumunda duygusal anlar yaşandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Eren Kemerli yaptığı veda konuşmasında gözyaşlarına hakim olamadı. Kemerli’yi, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan alkışlayarak teselli etmeye çalıştı.
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Çanakkale Belediye Meclisi son kez toplandı. CHP’nin tekrar aday gösterdiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, son oturum olması nedeniyle birlikte çalıştığı belediye meclis üyelerine, kent hizmetine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Sonrasında ise veda konuşması için söz alan belediye meclis üyeleri duygularını paylaştı. AK Parti Grup Başkan Vekili Eren Kemerli’nin konuşması sırasında duygusal anlar yaşadı. 2009 Mart ayındaki seçimin ardından belediye meclisinin ilk toplantısını hatırladığını söyleyen Kemerli, meclisin ikinci en genç üyesi olarak bir açılış konuşmasıyla göreve başladıklarını anlattı. O günü, adeta dün gibi hatırladığını belirten Kemerli, Çanakkale halkına ve kente çok büyük hizmetlerde bulunmaya özen gösterdiklerini kaydetti. Farklı komisyonlarda güzel işlere imza attıklarına değinen Kemerli gözyaşlarına hakim olamadı.
Kemerli konuşmakta zorlanınca Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis üyesine su verilmesini isteyip, “Gençlerin duygulanması iyidir. Şu an samimi bir ortamdayız. Bir konu vardır. İnsanlar duygularını ifade etmeleri konusunda özgür olmalıdırlar. Bu, çok güzel bir duygu ifadesi” dedi. Tekrar konuşmaya başlayan AK Partili Kemerli, daha da duygusallaşarak ağlamaya devam etmesi üzerine Başkan Gökhan, Kemerli’den rahat olmasını isteyip, “İnsani duygular son derece saygındır” deyip, bütün meclis üyelerinden bir moral alkışı istedi.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Meclis Üyeliği için dördüncü sırada aday gösterilen Kemerli gözyaşları içinde yaptığı konuşmasında şöyle devam etti:
“Memleketimizde, taş taş üstüne koymak için elimizden geleni yaptık. Bir kusur işlediysek af ola. Değerli belediye çalışanlarına da yüklenmiş olabiliriz, hatalarımız olabilir. Yanlış kelimeler ve sözlerle ifadede bulunarak kırmış olabilirim. Onlardan da özür diliyorum. Umarım yeni dönemde kısmet olur da tekrardan meclis üyesi olma fırsatını yakaladığımı düşünüyorum. Ancak Allah utandırmasın, geçmiş dönemde yaptığımız işlerin daha iyisini yapma fırsatını nasip etsin istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize teşekkür ediyorum, kusura bakmayın özür diliyorum” dedi.
BAŞKAN GÖKHAN DA DUYGULANDI
AK Partili Kemerli’nin duygularına katıldığını ifade Başkan Gökhan da, “Gerçekten ben de duygulandım. Bakmayın, ben çok fazla duygumu açığa vuramamış olabilirim. İçtenlikle söylüyorum, bu meclis kendisiyle ne kadar övünse azdır. Bu meclis, yüzü, alnı ak bir biçimde Çanakkale halkının içerisinde olmaya devam edecektir. Bu nedenle duygunuzu anlıyorum. İnşallah, sıralamada yine seçilebilecek bir konumdasınız. Seçildikten sonra yine Çanakkale halkına bu meclis çatısı altında görevinize devam edeceksiniz. Tecrübeli olarak devam edeceksiniz. Son derece saygın bir davranış. Ben de bütün belediye personeli, meclis üyesi arkadaşlarım adına herkese tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Belediye meclisi son oturumu bu duygusal anların ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle son buldu.

EK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)