Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Valiliği, bu yıl ilk kez Ramazan Bayramı için Şehitler Abidesi'nde program düzenledi.
Ramazan Bayramı'nı Gelibolu Şehitler Abidesi'nde karşılayacaklarını belirten Vali Ahmet Çınar, bayram namazı ile başlayacak programda kahvaltı, bayramlaşma, simülasyon merkezi gezisi, çocuk eğlenceleri düzenleneceğini bildirdi. Bayram dolayısıyla yayımladığı mesajda Vali Ahmet Çınar, Gazze'de yaşananlar nedeniyle buruk da olsa kutlanacak bayramın Türk ve İslam dünyası ve Çanakkaleliler için hayırlara vesile olmasını diledi. Vali Çınar, "Son günlerde Gazze'de yaşananlar bir burukluk yaratsa bile herkesin huzur içinde, ailesiyle, sevdikleriyle, acı ve kederden uzak güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla bütün Çanakkalelerin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" dedi.
İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin gelişmesine, birlik ve beraberliklerin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri olduğuna vurgu yapan Vali Ahmet Çınar, bayramların toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi. Vali Çınar, "Birlik ve beraberliğimizi her koşulda korumalı. Aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz. Gazze'de son günlerde yaşananlar bu bayramı biraz da buruk kutlamamıza neden olacak. Yaşanan acıları göz ardı etmek mümkün değil" dedi.

FOTOĞRAFLI