Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - PİST uzatma ve genişletme çalışmaları tamamlanarak uluslararası standartlara kavuşturulan Çanakkale Havalimanı’nda tarifeli uçuşlar 24 Mart Pazartesi günü Ankara seferleriyle başlıyor.
Geçtiğimiz yıl Mart ayında uçuşlara kapatılan Çanakkale Havalimanı’nda, pistin uzunluğu bin 800 metreden, 2 bin 500 metreye, genişliği ise 30 metreden 45 metreye çıkartılan havalimanı uçuşa hazır hale geldi. Bir yılın sonunda PAT sahaları bakım ve onarımı çalışmaları da yapıldı. Uluslararası standartlara kavuşturulan ve bundan böyle 150-160 yolcu kapasiteli orta gövdeli uçakların daha güvenli iniş ve kalkış yapabileceği Çanakkale Havalimanı’nda tarifeli uçuşlar 24 Mart itibariyle Ankara seferleriyle başlayacak. Türk Hava Yolları’nın Anadolu Jet aracılığıyla yapacağı uçuşlar, Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri Ankara’dan 08.30’da, Çanakkale’den ise 10.30’da gerçekleşecek. Biletler 49 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
Diğer yandan, THY Çanakkale Havalimanı Satış Trafik Şefi Selim Samur, Anadolu Jet uzmanları Demokan Murat Ökten, Özge Can Koca ve Sevda Solak, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek THY’nin Anadolu Jet Markası ile Çanakkale Havalimanı’ndan yapacağı uçuş programı hakkında bilgi verdi. Satış Trafik Şefi Selim Samur, Anadolu Jet’in kısa bir süre sonra İstanbul seferlerine de başlamayı planladığını bildirdi.

EK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)