Burak GEZEN/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Havalimanı pistinin uzatma ve genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Anadolujet’le Çanakkale-Ankara uçak seferleri başladı. Ankara'dan Çanakkale'ye yapılan ilk seferde yolcular arasında şehit çocuklarının da bulunduğu 25 Erzurumlu öğrenci de yer aldı.
Yenilenen havalimanına 17 Mart Pazartesi akşamı ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan ANA uçağı indi. Çanakkale Havalimanı pistinin uzunluğunun bin 800'den 2 bin 350 metreye, genişliğinin de 30 metreden 45 metreye çıkarılması ardından uçak seferleri de bugün başladı. Ankara'dan kalkan ve saat 10.00'da Çanakkale Havalimanı'na inen uçağın yolcuları halk oyunları gösterileri eşliğinde Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Adnan Albayrak, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Ak Parti Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş tarafından karşılandı. Uçak aprona girerken 2 itfaiye aracı karşılıklı olarak su sıkıp gösteri yaptı.
Uçakta bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gerçek, Erzurum'dan gelen ve ilk kez uçağa bindikleri belirtilen, aralarında şehit çocukları da bulunan 25 öğrenci ve gazeteciler karanfillerle karşılandı. Daha sonra aprona konan bir kurdele, Vali Ahmet Çınar ve beraberindekiler tarafından kesilerek Çanakkale Havalimanı uçuşlara açıldı.
Vali Ahmet Çınar, uçak seferlerinin tüm Çanakkale halkına hayırlı olmasını diledi. Erzurum Gazi Ortaokulu öğrencisi Gamze Karagöz de ilk kez uçağa bindiklerini belirterek, "Hem bundan dolayı hem de Çanakkale'de şehitlikleri ziyaret edeceğim için çok mutluyum" dedi.
Anadolujet’in, pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri, Ankara'dan saat 08.45'de, Çanakkale'den de 10.30'da sefer yapacağı bildirildi.

BG(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)