Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de, belediye başkan adayları arasında ilk oyu Belediye Başkanı ve CHP adayı Ülgür Gökhan kullandı.
Merkezde 81 bin 957, il genelinde ise 379 bin 761 kayıtlı seçmen bulunan Çanakkale'de   oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. İl protokolünde ilk oyu Çanakkale Valisi Ahmet Çınar kullandı. Eşi Ümmügülsüm Çınar ile birlikte 18 Mart İlkokulu'nda 1158 nolu sandıkta oy kullanan Vali Ahmet Çınar, "Ülkemize hayırlı olsun" dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan da eşi Hale Gökhan ile birlikte Çanakkale Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde sandık başına gitti. 1149 nolu sandıkta oyunu kullanan Başkan Gökhan, çıkıştaki açıklamasında şöyle konuştu:
"Oyumuzu kullandık, vatandaşlık görevimizi yaptık. İnşallah bugün de kampanya sürecine olduğu gibi sakin ve huzurlu bir seçim geçireceğiz ve insanlar demokratik haklarını kullanmış olacaklar. Sonuç ne olursa olsun, her zaman bu kentte barışın ve özgürlüklerin hakim olması son derece önemli. Bu kentte her zaman kardeşçe yaşamanın şartlarını oluşturmamız lazım."
BG,EK(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)