KANDIRA (Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı (KOSKEM) cankurtaranları, Kefken sahilinde iki genci Kanadeniz'in azgın dalgaların arasından kurtardı.
Kefken sahilinde bugün serinlemek için denize giren 17 yaşındaki Emre Serin ve 18 yaşındaki Erhan Özmetin hırçın dalgaların arasında boğulma tehlikesiyle karşılaştı. Gençlerin yardım çığlıklarını duyan KOSKEM cankurtaranları hemen denize girerek azgın dalgaların arasından gençleri kıyıya çıkarmayı başardı. Yetkililer özellikle bugünlerde Karadeniz sahilllerinin hava değişimi nedeniyle çok tehlikeli olduğunu, rip akıntısı tehlikesi bulunduğunu belirterek denize girenlerin çok daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.
CANKURTARANLAR DÖRT GÖZLE DENİZİ TARIYOR
KOSKEM can kurtaranları Kocaeli'nin diğer sahillerinde de geçen hafta içinde 63 kişiyi daha kurtardı. Cebeci'de 25, Kumcağız'da 19, Darıca-Bayramoğlu'nda 18, Karamürsel-Altınkemer'de de 1 kişi boğulmaktan kurtarıldı. Boğulma tehlikelerine karşı dört gözle denizi tarıyan cankurtaranlar dalgalı günlerde denize girilmemesi konusunda da vatandaşları sık sık uyardı.

FOTOGRAFLI