KÜTAHYA’nın Simav İlçesi'nde hırsızlardan bıkan cemaat camiye güvenlik kamerası taktırdı.
Simav Tabakhane Mahallesi’ndeki 41 yıllık Softaoğlu Ahmet Bey Camisi’nde son günlerde hırsızlık olaylarının giderek artması, önlem almayı kaçınılmaz hale getirdi. Hırsızlardan bıkan cemaat çareyi camiye 4 güvenlik kamerası taktırmakta buldu. Cami imamı Sabri Gök, hırsızların cemaatin ayakkabıları ile dolaptaki kitapları çaldıklarını bildirdi. Önlem olarak güvenlik kamerası taktırdıklarını dile getiren 17 yıllık cami görevlisi Gök, “Çok şükür güvenlik kamerası yerleştirdikten sonra hırsızlık olayları bıçak gibi kesildi. Önceleri gece cami çevresinde içki içen sarhoşlar şişelerini cami girişine bırakıyordu. Güvenlik kameralarının yerleştirilmesiyle bu nahoş olaylar da son buldu” diye konuştu. Birkaç kez hırsızları kendi eliyle yakaladığını vurgulayan Gök, yeterli delil oluşmadığı için hırsızlara bir şey yapamadıklarını belirterek bundan sonra görüntülerin delil olarak kullanılabileceğini söyledi.
SİMAV’DA İLK VE TEK
Kameraların yerleştirilmesiyle camiye gelen cemaatin güvende olduğunu ifade eden Gök, “Simav’ın ilk ve tek güvenlik kameralı camisi bizim camimiz oldu. Güvenlik kamerasının bulunduğunu öğrenen cemaat camimize koşuyor. Kendisini ve eşyalarını güvende hissediyor. Son günlerde kadınlardan da cemaat oluşmaya başladı. Jeotermal enerji ile ısınan camimiz 7 gün 24 saat kemaralar ile izleniyor” dedi.
Cami cemaatinden Tahir Er, daha önce kendilerinin de mağduriyet yaşadıklarını belirterek kamera yerleştirilmesinin caydırıcı olduğunu kaydetti.