Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA'da CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı mitingin duyurusu için Muratpaşa Camisi'nin duvarına pankart asılmasını polise şikayet etti. Şikayet üzerine cami duvarındaki iki pankarttan biri Cuma namazı öncesi indirildi. Erkan, "Eşit şartlarda yarışmıyoruz, bu ortada. Ama en azından bu eşitliği camilerde sağlayalım" dedi.
Başbakan Erdoğan, yarın Antalya'da olacak. Erdoğan'ın mitingi için kentte hazırlıklar sürüyor. Kentin birçok yerinde mitinge çağrı pankartları asıldı. 'Başbakan' ibaresi yer almayan Erdoğan'ı 'Cumhurbaşkanı adayı' olarak tanıtan, fotoğraf ve seçim logosunun bulunduğu pankartlar, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan tarafından polise şikayet edildi. Erkan, neredeyse kentteki tüm bilboard ve panoların Başbakan Erdoğan'a ayrıldığını, Cuma sabahı Muratpaşa Camisi'nin iki giriş kapısına da pankart asıldığını söyledi.
POLİSE ŞİKAYET
Pankartların kaldırılması için polise şikayette bulunan İlçe Başkanı Erkan, şöyle konuştu:
"Muratpaşa Camisi kentin en büyük camilerinden biri. Bugün hem Cuma namazı var hem de bölgenin semt pazarı kuruluyor. Eşit olmayan şartlarda bir seçim geçirdiğimiz her halden belli, ama en azından bu eşitliği camilerde sağlayalım. Biz ibadethaneleri seçimin, siyasetin dışında tutma konusundaki tavrımızda en ufak bir esneme göstermezken Erdoğan'ın fotoğrafı ve yazısıyla her yerde karşılaşıyoruz. Camideki bu pankart yasaktır, kaldırılması gerekir ama bırakın yasak olmasını, siyasi etik diye bir şey var."
PANKARTLARDAN BİRİ KALDIRILDI
CHP İlçe Başkanı, şikayeti üzerine, caminin aynı zamanda cenaze namazının kılındığı alana açılan kapısındaki pankartın sivil giyimli kişiler tarafından Cuma namazı öncesi kaldırıldığını söyledi. Erkan, ana girişteki pankarta ise dokunulmadığını kaydetti.
SICAK HAVADA MİTİNG SAATİ 17.30'A ALINDI
Aşırı sıcak ve yüksek nemin olduğu kentte Erdoğan için tüm hazırlıklar saat 16.00'da gerçekleştireceği miting için yapılırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz için hava sıcaklarının normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceğini, ancak yüksek nem oranı nedeniyle sıcaklığın daha yüksek hissedileceği tahminini duyurdu. Antalya'da Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklığı 32 derece ve en yüksek nem oranı da yüzde 82 olarak beklenirken, hissedilen sıcaklığın 45- 47 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.
Meteorolojik uyarıyla birlikte Başbakan Erdoğan'ın Kepez Arena önü Seyhan Caddesi'nde düzenlenen mitingin saati, 16.00'dan 17.30'a ertelendi. Miting alanına da serinletici vantilatörler kurulmaya başlandı. Sıcağın olası etkilerinin en aza indirilmesi hedeflenirken, onlarca pervane 5'er metre aralıklarla alanda direklere monte ediliyor.

FOTOĞRAFLI