İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, () - OSMANİYE'de orucun da etkisiyle aşırı sıcaklardan bunalan bazı vatandaşlar, merkezi soğutma sistemine sahip Zafer Camii'nde serinlemeye çalışıyor. Camiye gelen bazı vatandaşlar ibadetlerini yaptıktan sonra uyurken ortaya ilginç görüntüler çıkıyor.
Kent merkezindeki Alibeyli Mahallesi'nde bulunan merkezi soğutma sistemli 3 bin 500 kişilik Zafer Camii'nde öğle ve ikindi namazını kılan cemaatten bazıları camiyi terk etmeyerek içerideki serinlikten yararlanmaya çalışıyor. Namaz kılan, Kuran-ı Kerim okuyan ve tespih çeken vatandaşlar, dışarıdaki aşırı nem ve 38 dereceyi aşan sıcaklardan korunmak için burada dinleniyor. Kimi vatandaş namaz kılıp dua ettikten sonra bir köşede uyuyor.
KLİMALARI 'GELİP BURADA YATSINLAR' DİYE AÇMIYORUZ
Vatandaşların uyuması ortaya ilginç görüntüler çıkarırken, cami imamı Hatibi Adem Yıldır, klimaların günde 12 saat açık tutulduğunu belirterek, insanların cami içerisinde uyumasıyla ilgili şunları söyledi:
"Osmaniyemiz de özellikle yöre itibariyle Çukurova bölgesinde son derece sıcak bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Temmuz ayı, günlerin en uzun ve sıcakların çok fazla olduğu bir zaman dilimi. Bu da oruç ibadetini, oruç tutan kardeşlerimiz için zorlaştırıyor, kolaylaştırmıyor. Camimiz Osmaniyemizde yeni yaptırılan camilerimizden ve klima sistemiyle de son derece mükemmel durumda. Şu anda içeride Zorkun Yaylası'ndaki gibi 24-25 derece sıcaklık var. Klimaları tabii ki 'Vatandaşlarımız gelip burada yatsınlar' diye açmıyoruz. 'İbadetlerini daha rahat yapsınlar, Kur'an-ı Kerimlerini daha rahat okusunlar, diğer tesbihatlarını daha güzel, serin ortamda çeksinler' diye biz bunu yapıyoruz. Bu arada gelip namazını kıldıktan sonra, özellikle işyerlerinde çalışan kardeşlerimiz yorgunluklarını biraz atıp dinlendikten sonra tekrar işlerine dönüyorlar. Bu da bizim için ayrı bir güzellik oluyor. İnsanlarımız bunu yaptı ve bu insanlara da bu güzellik herhalde 'değer' diye düşünüyoruz. Fakat biz hiç kimseye buraya gelip yatmasını tavsiye etmiyoruz. Ama dinlenip burada tekrar mesailerine dönmeleri bizim için güzellik olacaktır."
Cami cemaatinden Halis Altın ise sistemin çok güzel olduğunu belirterek, "Eskiden böyle bir şey yoktu. Ben inşaatlarda çalışıyorum, oruçta çalışamıyoruz zor geliyor. Buraya gelip arada dinleniyoruz. Yapanlardan Allah razı olsun" dedi. Bir başka cami cemaati ise böyle bir hizmetin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Günler hem uzun hem de çok sıcak. Bir de Ramazan ayında olmamızdan dolayı camimize gelip ibadetimizi yaptıktan sonra yorgunluğumuzu atıp tekrar işimize gücümüze bakıyoruz. Burada emeği geçen başta cami imam hatibinden, yaptırandan yapanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI