ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, bayram namazı sonrasında Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya ve İlçe Müftüsü Abdülmüttalip Peşe, bayram geleneklerini yaşatmak için çocuklara şeker dağıttı.
Kumluca Merkez Camii'nde bayram namazı kılanlar, cami avlusunda bayramlaştı. Bayramlaşmaya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve İlçe Müftüsü Abdülmüttalip Peşe de katıldı. Çocuklar ve gençler, yaşlıların elini öperek bayramlaştı. Camideki bayramlaşma törenine çocuklar da yoğun ilgi gösterdi. Cami avlusunda sıraya giren çocuklar, Başkan Çetinkaya ve Müftü Peşe'nin elini öperek bayramlaştı, ardından hazırlanan şeker paketlerini aldı.
'BAYRAM GELENEKLERİNİ YAŞATMAK İSTİYORUZ'
Müftü Peşe, bayram geleneğini yaşatmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı proje kapsamında çocuklara şeker dağıttıklarını söyledi. Projeyle bayram geleneklerini gelecek nesillere aktarmak istediklerini vurgulayan Peşe,
"Çocuklarımızla bayramlaştık, ardından onlara şeker vererek bir geleneği yaşattık" dedi.
Bayramların bölgede çeşitli geleneklerde yaşatıldığını dile getiren Başkan Çetinkaya ise "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı, müftülüğün yürüttüğü bu etkinlik inşallah gelecek yıllarda gelenekselleşir. Bayram bize dedelerimizden kalan bir gelenek. Bu geleneği yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI