BURSA'da Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı Çalıkuşu romanının da geçtiği Zeyniler Köyü'ne Mahalle Konağı ve Reşat Nuri Güntekin Çalıkuşu Evi açıldı. Son dönemde köyün gelişimi için çalıştıklarını ve bugün aynı zamanda Yamaç Paraşütü Kalkış Alanı'nın açılışını da yaptıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Ak Parti'li Özgen Keskin, Zeyniler'i turizm ile canlandıracaklarını belirtti. 
Reşat Nuri Güntekin'in Bursa'da öğretmenlik yaptığı dönemde Çalıkuşu romanına konu olan Zeyniler Köyü Mahalle Konağı ve Reşat Nuri Güntekin Çalıkuşu Evi açılışına Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, AK Parti Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, İsmail Aydın, Mustafa Öztürk, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Dündar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zeyniler Köyü Muhtarı Mahmut Yıldırır, köye 25 yıl önce yol yapıldığını, 1 yıl öncede elektriğin gelmesi ile modern yaşama geçildiğini kaydetti.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise Zeyniler Köyü'nde tarih yattığını ifade ederek, birçok medeniyetin burada yaşadığını ifade etti. Köyün turizm ile gelişmesini istediklerini dile getiren Keskin, buradaki tarihin ayağa kaldıracaklarını söyledi. Zeyniler'in 30 Mart'tan itibaren mahalle olacağını belirten Keskin, "Burası 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşı döneminde 65 hanelik bir köymüş. Turizmle canlandırmak ve tanıtmak için çalışıyoruz. Dağ koşusu, bisiklet yarışı, seyir terasları gibi farklı çalışmalar yaptık. Çalıkuşu romanı da burada yazıldı. Reşat Nuri Güntekin'in anısını yaşatmak istiyoruz. Bunun anısına da Reşat Nuri Güntekin Çalıkuşu Evi ve Mahalle Konağı'nı inşa ettik" dedi. 
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Reşat Nuri Güntekin Çalıkuşu Evi ve Mahalle Konağı açıldı. Ardından Yıldırım Belediyesi tarafından Yamaç Paraşütü Kalkış Alanı, meraklıların da katılımıyla faaliyete geçti. Taş parke döşemeli alan, yamaç paraşütü severlerin de beğenisini topladı. ST-