Bahri KARATAŞ/İZMİR, ()- İZMİR’de 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun eski müdürü Ayhan Çapacı’nın vurulmasıyla ilgili, Alaattin Çakıcı ile yeğeni ve eski avukatının da bulunduğu 4'ü tutuklu 1'i aranan 5 sanığın yargılandığı davaya İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Savcı, Alaattin Çakıcı ve yeğeni Adem Çakıcı, hakkında "Öldürmeye azmettirme" suçundan beraat kararı verilmesini istedi.
Olay, geçen yıl Mayıs ayında Buca Kırıklar F1 Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Kampusu içindeki lojman yakınlarında meydana geldi. O tarihte Cezaevi Müdürü olan Ayhan Çapacı’ya, bir otomobilden 3 el ateş edildi. Olayda Ayhan Çapacı elinden yaralandı. Şüpheli olarak Alaattin Çakıcı’nın adamı olduğu iddia edilen Ferhat Oto yakalanıp tutuklandı. Çakıcı’nın eski avukatı Mehmet Barış Yaya da daha sonra İstanbul'da yakalanıp tutuklandı. Savcı Birol Çengi, iddianamede, başka suçtan hükümlü sanık Alaattin Çakıcı, başka suçtan hükümlü Adem Çakıcı ile tutuklu sanık Avukat Mehmet Barış Yaya ve Çapacı’ya ateş edilen aracı kiraladığı iddia edilen tutuksuz sanık Ferhat Oto hakkın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 2'şer yıl hapis cezası istedi.
Bu olaydan sonra Adana F Tipi Cezaevi’ne gönderilen Çakıcı, yoğun güvenlik önlemleri altında bugün İzmir’e uçakla getirildi. İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 4'üncü duruşmaya, başka suçlardan hükümlü sanıklar Alaattin Çakıcı, avukatları Filiz Hocamoğlu Kanat, Halil İbrahim Çelik ve Adem Eroğlu, başka suçtan hükümlü Adem çakıcı ile avukatı İsmail Yörük ile bu suçtan tutuklu sanık Avukat Mehmet Barış Yaya, avukatı Tolga Turgut ile Ferhat Oto ve avukatı Güngör Tosunoğlu katıldı. Tanık ifadesinin alınması ardından, Cumhuriyet savcısı Ahmet Şinasi Aygün, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Aygün, Alaatin Çakıcı ile Adem Çakıcı'nın 'Yerine getirdiği görev nedeniyle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' suçundan beraatlerine, 'Tehdit' suçundan ise cezalandırılmalarını, Avukat Mehmet Barış Yaya ile Ferhat Otto'nun 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini bugüne kadar yakalanamayan sanık Ömer Faruk Çiçek'in dosyasının ayrılmasını istedi. Alaatin Çakıcı, şöyle dedi:
"Avukatlarımın beyanlarına katılıyorum. Benim sözlerim tehdit amacıyla söylenmiş sözler değildir. Sadece tepki amacıyla söylenmiş sözlerdir."
Ceza istenen sanıkların avukatları savcının görüşüne karşı savunmalarını hazırlamak için süre istedi. Mehmet Barış Yaya'nın avukatı da Ömer Faruk Çiçek ile birlikte kendi dosyalarının da ayrılmasını istedi. Ceza yönünden ise avukatlar savunma yapmak için süre istedi. Mahkeme başkanı hakim Kemal Göker, Mehmet Barış Yaya'nın tutukluluğunun ve Ömer Faruk Çiçek'in yakalamasının devamına karar verip, duruşmayı karar için nisan ayına erteledi.

BK(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)