ÇAĞDAŞ Avukatlar Grubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında 'yargı kararını yerine getirmemek suretiyle görevi kötüye kullanma', 'yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs', 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Çağdaş Avukatlar Grubu üyesi bir grup avukat Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı 'C' kapısı önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Avukat Cemal Yücel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, savcılık ve mahkeme emrini yerine getirmeyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kolluk memurları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. "DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK VE TOPLUMSAL ADALET TALEBİMİZİ DİLLENDİRMEK İÇİN BUGÜN BURADAYIZ"
Yücel, "Maruf olan şudur devlet çürümüş, yargı çökmüş, hukuk bitmiş, yolsuzluk, rüşvet ve talan her yanı sarmış, kurumlar ve kurallar işlemez hale gelmiş, tuz kokmuştur. Suriye El Kaidesi'ne silah taşıdığı anlaşılan bir tırda arama yapmak isteyen savcının güvenlik güçleri tarafından engellendiği, yolsuzluk operasyonu yapan polislerin aynı günün akşamına kalmadan görevden alındığı, savcılara işten çektirildiği, Cumhurbaşkanının bir cemaat imamına elçi gönderdiği, Kamu başdenetçisinin savcıyı tehdit ettiği, yargının tümüyle yürütmeye bağlandığı devlet, değil bir demokratik devleti bir kabile devleti olabilir ancak. Ülkenin getirildiği durum ne yazık ki budur. Biz Çağdaş Avukatlar bu gerçeğe mahkum olmadığımızı haykırmak, demokrasi, özgürlük ve toplumsal adalet talebimizi dillendirmek için bugün buradayız" diye konuştu. "BİRLİKTE HESAP VERECEKLER, BİRLİKTE ÇEKİP GİDECEKLER"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın paralel yapılanmadan şikayet ettiğini söyleyen Avukat Cemal Yücel, kendilerinin de devlet içindeki çetelerden şikayetçi olduklarını söyledi. Hükümeti eleştiren Avukat Yücel, "Devlet içindeki bu kirli ittifakın dağılmasının ardından Başbakan Erdoğan'ın KCK, ÇHD, Ergenekon, Balyoz, Odatv ve diğer siyasi davalardaki hukuksuzlukların sorumluluğunu yalnızca cemaatin üzerine yıkmaya çalışarak işin içinden sıyrılamaz. AKP ve Cemaat halklara karşı birlikte saldırdılar. Gezi'de birlikte saldırdılar, birlikte katlettiler. Roboskinin üzerini birlikte örttüler. Halkların haklarını savunan avukatları birlikte hapse attılar. Birlikte hesap verecekler, birlikte çekip gidecekler" dedi. "YOLSUZLUK SORUŞTURMALARI HİÇBİR SURETLE ENGELLENMEMELİDİR"
Taleplerini sıralayan Avukat Cemal Yücel, "Yürütme yargıdan elini çekmeli, hukukun en temel ilkelerine aykırı HSYK değişiklik teklifi geri çekilmelidir. Yargı, çoğulcu, şeffaf hesap verebilir. Bağımsız, demokratik şekilde yeninden düzenlenmelidir. Yolsuzluk soruşturmaları hiçbir suretle engellenmemeli, engelleyenler derhal yargı önüne çıkartılmalıdır" diye konuştu. Avukatlar daha sonra hazırladıkları 6 sayfalık dilekçeyi savcılığa sundu.