KIRIKKALE'de çöplerden hurda ve kağıt toplayarak geçinmeye çalışan 9 kişilik Roman aile, kiralarını ödeyemedikleri için ev sahibi tarafından  mahkeme kararıyla evden çıkartıldı. 3 gündür çadırda kalan aileye Vali Ali Kolat sahip çıktı.    
Yenimahalle 220'nci Sokak'taki tek katlı evde 300 TL kirayla oturan ve hurda toplayarak geçinmeye çalışan 9 kişilik Kılıç ailesinin dedeleri Ferdi Solmaz Kılıç, 2 yıldır kirayı ödeyemedikleri için mahkeme kararıyla evden çıkarıldıklarını söyledi. 3 gündür sokakta kurdukları çadırda yaşadıklarını anlatan dede Kılıç, havaların soğuması ve yağmurla birlikte zor durumda kaldıklarını belirtti. Torunlarının annelerinin, bir suç nedeniyle Çorum'da cezaevinde bulunduğunu, babalarının ise yıllar önce ailesini terk ettiğini kaydeden dede Kılıç, çevredeki vatandaşların yardımıyla yaşamaya çalıştıklarını  söyledi.  
VALİ SAHİP ÇIKTI
Çadırda kalan Kılıç ailesine, Kırıkkale Valisi Ali Kolat sahip çıktı. Çocukların yakınlarının yanına, büyüklerin ise otele yerleştirilmelerini sağlayan Vali Kolat, aileye yeni bir ev bulunması için çalışmalara başlandığını belirtti.