Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), () - GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde 10 bin Suriyeli sığınmacının yaşadığı çadır kentte Kuran okuma yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren 5 çocuğa hediye bisikletleri, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar tarafından verildi.
Ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve İslahiye'deki çadır kentte yaşamlarını sürdüren Suriyeli çocuklar arasında Kuran okuma yarışması düzenlendi. İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Belediye Başkanı AK Partili Kemal Vural'ın da katıldığı etkinlikte, 17 çocuğun katıldığı yarışma sonunda 5 çocuk dereceye girdi.
Kaymakam Ünal Çakıcı, Suriyeli çocukların savaş psikolojisinden uzaklaşmaları amacıyla aktiviteler düzenlendiğini, bu kapsamda Kuran okuma yarışmasında dereceye giren çocukların kamplar arasındaki yarışmada İslahiye'ye temsil edeceğini ifade etti.
AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar ise çocuklara tatlı ikram etti ve seçimlerden başarıyla çıkıldığını hatırlatarak, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece ülkemiz için değil mazlum halkların da sesi olmuştur. Suriye’den gelen kardeşlerimize devlet olarak sahiplenmeye çalışıyoruz. Maalesef bizim bu sahiplenmemize karşı çıkan o şer odakları her türlü kötülüğü yapmaya çalışıyorlar. Ama devletimiz ve milletimiz güçlü. Suriye'deki savaş inşallah en kısa zamanda biter ve sizler yurdunuza, ocağına dönersiniz" dedi.
Yarışma sonunda dereceye giren 5 çocuğa, hediye bisikletleri de AK Partili Tayyar tarafından verildi.

KÇ (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)