Ezgi ÇAPA / İSTANBUL, () ESKİ Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ismi, kabrinin bulunduğu Merkezefendi Mezarlığı önünden geçen 10. Yıl Caddesi'nin bir kısmına verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde görüşülen karara ‘ret’ oyu veren CHP’liler, kararın komisyonda görüşülmeden alındığını, emrivaki yapıldığını söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 54. Hükümetinin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın ismi Zeytinburnu’ndaki, Merkezefendi, Seyitnizam ve Kazlıçeşme mahallelerinden geçen 10. Yıl Caddesi’nin büyük bir kısmına verildi. Topkapı’dan Yedikule sahiline kadar uzanan 10. Yıl Caddesi Erbakan’ın kabrinin de bulunduğu Merkezefendi Kabristanı’nın önünden geçiyor. ‘Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi’ ismini alacak cadde Mevlanakapı’dan Vatan Caddesi girişine kadar olan 2 kilometrelik kısmı kapsayacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı gündeminde görüşülen karara CHP’liler itiraz etti. CHP’li üyeler bu konunun önümüzdeki ay görüşülmesi önerisinde bulunduklarını, ancak kararın emrivaki yapılarak verildiğini söyledi. Necmettin Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı 21 Ocak 2014’te bir dilekçe ile isim değişikliği yapılması için başvurmuştu.