MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’nde, 'By jack' adlı 'Pincher' cinsi yavru köpek anlaşmazlığı yüzünden, mimar çiftle üç üniversite öğrencisi yılbaşını karakolda geçirdi. Köpek, asıl sahibi üniversite öğrencisi Melike Koparan’a verildi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 2’nci sınıfı öğrencisi Melike Koparan (25), 'Pincher' cinsi iki aylık iki yavru erkek köpeğinden biri olan By Jack’i, kendi ifadesine göre 'bakıp bakamayacaklarını denemek için' geçici süre, mimar çift Nazan Develi ve eşi Oğuz Develi’ye verdi. Melike Koparan, iki gün sonra durumu öğrenmek için telefonla aradığı mimar çiftten, iddiaya göre "Köpeği size vermeyeceğiz. Ya başkasına vereceğiz, ya da satacağız" yanıtını aldı.
Bunun üzerine Melike Koparan, sınıf arkadaşları Gülnur Nahide Kaçan (24) ve Hale Avcı’yla (25), 31 Aralık Salı akşamı, köpeğini almak için Develi Çifti’nin Yalıkavak’taki evine gitti. By Jack’i Melike Koparan ve arkadaşlarına vermeyen Nazan Develi, polise telefon ederek evine zorla girmeye çalışanlar olduğu yolunda ihbarda bulundu.
BELGELERİNİ GÖSTERİP KÖPEĞİNİ ALDI
Eve gelen polisler üç genç kızı ve Nazan Develi’yi ifadelerini almak üzere Yalıkavak Polis Karakolu’na götürdü. Karakolda ifade verdikten sonra By Jack’in kimlik ve veteriner bakım kartını gösteren Melike Koparan, köpeğini polis aracalığıyla geri aldı.
Köpeğini teslim aldıktan sonra arkadaşlarıyla evlerine dönen Melike Koparan şunları söyledi:
"By Jack’i ya başkasına vereceklerini ya da satacaklarını söyleyince çılgına döndüm. Köpeğimi almak için evlerine gittiğimde hakarete uğradım. Polise şikayet ettiler. Bin 500 lira değerindeki köpeğimi polis aracılığıyla geri alabildim. Onlar yüzünden de yeni yıla karakolda girdik" dedi.
Mimar Nazan Develi de, Melike Koparan ve arkadaşlarının evinin kapısını yumrukladıkları için şikayetçi olduğunu belirtti.