ANKARA'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı yolları buz pistine çevirdi. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan onlarca sürücü yolda kalırken, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Buzlanan yolda oluşan kazalar saniye saniye kameralarına yansıdı.
Ankara'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Aniden bastıran kar yağışı sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Buz pistine dönen yollarda ilerlemeye çalışan sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle ilerleyemeyen araçlara çevreden yetişen vatandaşlar yardım etti. Yollarına devam edemeyen bazı sürücüler lastiklerine zincir taktı. Hazırlıksız yakalanan sürücüler ise araçlarını olduğu yerlerde bıraktı. Yolda kalan bir yolcu minibüsü ise yolcular tarafından kurtarıldı. Yağış nedeniyle buzlanan yollarda çok sayıda kaza meydana geldi.
ALTTAN 'ISITMALI BULVAR' BUZLANDI
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Protokol yolu Kuzey Ankara kısmında yapılan elektrikle alttan ısıtmalı yol kar yağışının ardından buzlandı. Buzlanma nedeniyle onlarca araç birbirine girdi. Kaza nedeniyle Esenboğa-Ankara istikameti bir süre trafiğe kapandı.
KAZALAR KAMERADA
Isıtmalı Bulvar'da meydana gelen ve onlarca aracın karıştığı kazanın ardından önlem alınmaması başka kazaları da beraberinde getirdi. Buzlanan yolda hızla seyreden araçlar kazalara neden oldu. Kazalar saniye saniye kameralarına yansıdı. İçinde bir ailenin olduğu otomobil önce bir araca sonrada bariyerlere çarptıktan sonra kayarak yan şekilde durdu. Aracın içinden çıkan vatandaşlar kazanın şokuna girdi. Bu kazanın ardından başka bir otomobil, daha önce kaza yapan araçlara çarptı. Savrulan araç bariyerlere çarparak durabildi. Maddi hasar gören otomobil sürücüsü çevredekilerin bağırışlarına aldırış etmeden olay yerinden süratle kaçtı. Bir vatandaşın ise hızla gelen araçları el hareketleri ile uyararak yavaşlatmaya çalıştığı görüldü. Buzlanan yolda kaza yapan araçları sonradan fark eden çok sayıda aracında kazadan son anda kurtulması da kameralara yansıdı.
KAZALARDAN SONRA ÖNLEM
Önlem alınmaması nedeniyle çok sayıda kazanın meydana gelmesinin ardından olay yerine ulaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri yola duba dizerek kazaları önlemeye çalıştı. Tuzlama araçları ise buzlanan 'ısıtmalı bulvar'ı tuzladı.

TG (GD/RT)