ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi, 3 büyük ihalesinin ikisini tamamladı. Vatan Bulvarı'na yapılacak 1 milyon 993 bin TL'lik yaya üst geçidi için 11 Şubat günü Salı günü temel atma töreni düzenlenecek. 11 milyon 823 bin TL'lik Aspendos Kültür ve Ticaret Merkezi için de ihaleyi kazanan firma sözleşme imzalamaya davet edildi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca 4 Aralık 2013'te gerçekleştirilen Vatan Bulvarı Yaya Üst Geçit ihalesi sonuçlandı. İhale, Altyapı- Temizlik Teknolojileri isimli şirketin olurken 1 milyon 993 bin TL sözleşme bedeli olan projenin temeli 11 Şubat Salı günün atılacak. Yaya üst geçidi, tramvay hattında Çallı yer altı durağına giriş noktasında yapılacak. Üst geçit 215 günde tamamlanacak. 2 panoramik engelli asansörü ve 1 yürüyen merdiven bulunacak üst geçit gemi gövdesi formunda yapılacak.

Büyükşehir'in 9 Ocak günü ihale edilen Aspendos Kültür ve Ticaret Merkezi'nde ise en düşük teklifi veren firma Büyükşehir Belediyesi tarafından sözleşme imzalamaya davet edildi. İhaleyi Ömürlü - HMC ortak girişimi kazanırken sözleşme bedeli 11 milyon 823 bin TL oldu.

Hali hazırda Festival Çarşısı'nın bulunduğu 16 bin 400 metrekarelik alanı kapsayan proje kapsamında, zemin kat ve 1'inci katta ticari kullanımlara yönelik satış üniteleri ile yeme içme üniteleri yer alacak. Merkezde zemin katta 107, 1'inci katta 59 olmak üzere toplam 166 işyeri olacak. Projede aynı zamanda 126 araç kapasiteli bir de otopark yer alıyor. Aspendos Kültür ve Ticaret Merkezi, firmaya yer tesliminin ardından 750 gün içinde tamamlanacak.

Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılının son ihalesi olarak gerçekleştirdiği Konyaaltı Kültür Merkezi içinse henüz ihale komisyonunun teklif değerlendirme süreci devam ediyor. 1500 metrekare kapalı alana sahip olacak ve bu alanlarda çok amaçlı salonu, dans ve müzik salonu, kafeteryası, internet odası ve arşive sahip olacak merkezin ihale onay süreçlerinin ardından 500 gün içinde tamamlanması öngörülüyor. (FOTOĞRAFSIZ)