BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Kırcami bölgesinde hizmet vermeye başlayan Sosyal Yardım Merkezi, törenle açıldı. Başkan Mustafa Akaydın, merkezin maliyetinin küçük ama insana dokunuşunun büyük olduğunu ifade ederek, “5 yılda 100 bin insanımıza yardım elimizi uzattık" dedi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Kırcami bölgesinde hizmet vermeye başlayan Sosyal Yardım Merkezi için düzenlenen açılış törenine, Başkan Mustafa Akaydın, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Bekir Kumbul'un eşi ve aynı zamanda Sosyal Yardım Merkezi'nin kurucularından Ayşe Kumbul ile çok sayıda vatandaş katıldı.
SOSYAL YARDIM ÖNEMLİ
Açılış töreninde konuşan Başkan Akaydın, Antalya sokaklarında ve ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldiğini hatırlatarak, “Bu merkezin oluşturulmasında emeği geçen ve fikir annesi olan Ayşe Kumbul'a teşekkür ediyorum. 2002 yılında başlatılan bu hizmetler, bu noktaya getirildi. Biz dayanışmayı çok seven bir milletiz. Dinimizde sosyal yardım çok önemlidir. Bunu yaparken insan onurunu kırmadan, incitmeden yapmak gerekir. İşte burası böyle bir merkez" dedi.
100 BİN İNSANA YARDIM
Sosyal Yardım Merkezi'nde maddi durumu iyi olmayanların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler olduğunu söyleyen Akaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İçerisi adeta bir alışveriş merkezi gibi. Bu merkezin ikincisini hizmete açıyoruz. İlki Kepez ilçesinde halka hizmet veriyor. 5 yıllık hizmet dönemimizde, bir önceki dönemin en az 5 katı hizmet yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak irili ufaklı 158 proje hayata geçirdik. Bunun dışında yaklaşık 300 insana dokunuş projesi hayata geçmiştir. Bu merkezin maliyeti küçük ama insana dokunuşu büyük. Özellikle yoksul vatandaşlarımıza dokunuşu çok büyük projedir. 5 yılda 100 bin insanımıza yardım elimizi uzattık. Bu çalışmalardan gurur duyuyoruz."
5 KATLI YARDIM MERKEZİ
Başkan Akaydın, bu projenin 2002 yılında başlatılmasında katkı koyan Ayşe Kumbul'a plaket verdi. Daha sonra Akaydın, Cavit Arı, Süleyman Evcilmen, Ayşe Kumbul ve meclis üyeleriyle Sosyal Yardım Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti. Başkan Akaydın, beraberindekilere merkezi gezdirdi. Vatandaşlar böyle bir merkezin açılmasından dolayı Başkan Akaydın'a teşekkür etti.
Kırcami bölgesinde Zümrütova Mahallesi Sinanoğlu Caddesi üzerinde açılan Sosyal Yardım Merkezi, 1200 metrekare alandan oluşuyor. Beş katlı yeni binanın iki katı bağışlanan eşyaların ayrıştırılıp temizlik ve tamiratı için depo olarak kullanılıyor. Giriş katı mağaza olarak tefriş edilen binada, asma katta sosyal yardım merkezinin ofis katı, en üst kat ise Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü hizmet verecek. (FOTOĞRAFLI)