KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi'nin personeline yönelik hizmet içi eğitim çalışmaları sürüyor. Bugün de Kızılay işbirliğinde ilk yardım konusunda eğitim semineri düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda başlayan İlk Yardım Eğitim Semineri'nde konuşan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, yapılan her şeyin insan için olduğunu söyledi. İnsana verilen değer açısından eğitimlerin çok önemli olduğunu dile getiren Yalçın, kazalardan sonra nasıl yardım edileceği bilinmediği için pek çok can kaybının yaşandığını belirtti. Trafik kazasından depreme, ev yangınlarından iş kazalarına kadar pek çok yardım gerektirecek durumla karşılaşıldığını anlatan Mustafa Yalçın, "Yapılacak şey, paniklemeden ne yapılacağını bilmek. Küçücük tedbirlerle canlar kurtarılabilir" dedi.
Yalçın'ın konuşmasının ardından Kızılay İlk Yardım Eğitmeni Erhan Matsar tarafından personele ilk yardım eğitimi verildi. Türkiye'de kazalar sonrası yaralının bir an önce kurtarılması istenirken telaş yaşandığını dile getiren Matsar, en iyi ilk yardımın güvenli ilk yardım olduğunu belirtti ve öncelikle kaza mahallinde ikinci kaza riskini önlemek için olay yerinin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. Matsar, daha sonra kaza, yangın, zehirlenme gibi olaylar sonrası ne yapılabileceği hakkında bilgiler verdi.