ESKİŞEHİR ,()- ESKİŞEHİR'de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre büyükşehir belediye başkanlığını yeniden kazanan CHP adayı Yılmaz Büyükerşen, "Eskişehirliler layık olduğu idareye kavuştular. Ama Türkiye için aynı şeyi söyleyemeyiz" dedi.
İsmet İnönü Caddesi'ndeki CHP'nin seçim bürosunda partililere hitap eden Yılmaz Büyükerşen'in konuşması, partililer tarafından sık sık 'Eskişehir seninle gurur duyuyor' ve 'Dünya lideri Büyükerşen' şeklinde sloganları ile kesildi. Büyükerşen  şunları söyledi: "Eskişehir ve Eskişehirlilerle ne kadar gurur duyduğumda ne kadar haklı olduğumu bir kez daha ortaya koydunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben Eskişehir'in bir ferdi olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Ama ne yapalım Türkiye'deki duruma baktığınız zaman bu sevinci daha fazla duyamıyorum. Bunu da ifade etmek zorundayım. Ne yapalım Türkiye'de her toplum biliyorsunuz meşhur söze uygun, her toplum layık olduğu idareye kavuşurmuş. Eskişehirliler layık olduğu idareye kavuştular. Ama Türkiye için aynı şeyi söyleyemeyiz."
ELEKTRİK KESİNTİSİNE DİKKAT ÇEKTİ
Büyükerşen, oy sayımı sırasında bazı bölgelerde yaşanan elektrik kesinlilerini de eleştirerek, "Eskişehir'in 9 büyük mahallesinde, elektrik kesintileriyle karşılaştık. Sadece bu mahallelerle değil adliyede de belli bir süre elektrikler kesikti. Bunu normal karşılamak, doğal karşılamak mümkün değil" dedi. Büyükerşen, Eskişehir'deki bir lisede elektrik kesintisi sırasında oyların içinde bulunduğu torbayı götürmek isteyen bir kişinin yakalandığını öne sürdü.
Ancak bu durum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri itarafından yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı belirtilerek, elektrik kesintisi sırasında sandık başkanının oy torbasını bina sorumlusunun yanına götürmek isterken böyle bir durumla karşılaştığını şeklinde ifade edildi.
KA,SK(EK/SSA)