POLONYA'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch Bydgoszcz ve Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda tatil yapan Polonyalı turistlerle birlikte kar raftingi yaptı.
Erzurum Valiliği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Arama Kurtarma Kulübü (ATAK) tarafından Polat Renaissance Otel pistinde 4 botla düzenlenen kar raftingi organizasyonuna ilgi yoğun oldu. Gösteriyi Vali Ahmet Altıparmak ile birlikte izleyen Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch Bydgoszcz, Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan da botlara binerek kar raftingi yaptı. Gün boyu karda rafting yapan Polonyalı turistlere, daha sonra kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan lavaş ekmek arası cağ kebap ve ayran ikram edildi.
Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch Bydgoszcz bu tür faaliyetlerin Türkiye- Polonya ilişkileri açısından çok önemli olduğunu belirtti. Büyükelçi, tatil yapanlarla birlikte Palandöken'de olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Büyükelçi Yusuf Ziya Özcan, geçen yıl Türkiye'ye 432 bin Polonyalı'nın turist olarak geldiğini, bunlardan 5 bin 600'ünün Palandöken'de tatil yaptığını bildirdi. Özcan, "Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkiler mükemmel. Bu yıl Osmanlı ile Lehistan arasındaki ilk diplomatik ilişkilerin başlamasının 600'üncü yılını kutluyoruz. O bakımdan bu organizasyon da çok zamanında oldu" dedi.
Vali Ahmet Altıparmak da Palandöken ve Konaklı'nın dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkati çekerek Polonyalılar'ın 2 yıldan beri Erzurum'da tatil yapmalarını sevindirici bulduklarını belirtti. Vali Altıparmak, "Poloya'dan 80 gazeteciyi Erzurum'da ağırlıyoruz. Bunun yanında hem Polonya'nın Ankara Büyükelçisi hem de Türkiye'nin Polonya Büyükelçisini davet ettik. Türkiye - Polonya ilişkilerinin gelişmesi ve kayak merkezimizin tanıtılması anlamında güzel şeyler oluyor" diye konuştu.