Enver ALAS / İSTANBUL, () 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim ve civarında güvenlik önlemleri nedeniyle alınan tedbirler vatandaşların ve turistlerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Eşiyle birlikte İstanbul'da bulunan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da 1 Mayıs için alınan önlemlerin mağduru oldu.
İstanbul Valiliği'nin Taksim'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamalarına izin verilmeyeceğini açıklamasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bazı ulaşım seferlerini durdurdu. Metro, otobüs, vapur gibi birçok ulaşım seferi iptal edilirken Taksim'e çıkan bütün yollar da yaya trafiğine kapatılması Taksim ve civarındaki otellerde konaklayan turistleri olumsuz etkiledi. Özellikle İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezmek için Talimhane bölgesindeki otellerinden çıkan turistlerin ulaşım sıkıntısı yaşadıkları görüldü.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'a eşlik eden Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu eşiyle birlikte 1 Mayıs için alınan önlemlerin mağduru oldu. Eşiyle birlikte Harbiye Cumhuriyet Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na doğru yürüyen Karslıoğlu, yolların kapalı olması nedeniyle polislerden yardım aldı. Büyükelçi Karslıoğlu ve eşi polislerin yönlendirmesiyle gideceği yere yaya olarak devam ettiler.

(BB) (FOTOĞRAFLI)