İNGİLTERE’nin Ankara Büyükelçisi David Reddawad, veda ziyaretleri kapsamında Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Kaymakam Mehmet Gödekmerdan’ı makamında ziyaret etti.
Büyükelçilik görevi tamamlamak üzere olan İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddawad, veda ziyaretinde bulunmak amacıyla Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’ı, İngiltere’nin Bodrum Fahri Konsolosu Neşe Coşkunsu ile ziyaret etti. Büyükelçi Reddaway’ı karşılayan Kaymakam Gödekmerdan, daha sonra makamında bir süre basına kapalı olarak sohbet etti. Ziyaretin sonunda Büyükelçi Reddaway basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
BODRUM ÇOK ÖNEMLİ
Reddaway, Bodrum’un çok önemli bir yer olduğunu belirtip, "Bodrum ziyaretim, benim için bir veda ziyareti niteliğinde. Büyükelçilik görevimin sonuna gelmekteyim. Bu vesileyle Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan’a İngiliz vatandaşlarına göstermiş olduğu her türlü yardım ve destekten dolayı teşekkür etmek ve vedalaşmak üzere Bodrum’a geldim. Bodrum bizim için çok önemli ve çok özel bir yerdir" dedi.
GAYRİMENKUL ALIRKEN ARAŞTIRMA YAPMALI
Reddaway, Muğla’nın Bodrum ve Aydın’ın Didim ilçelerinde çok sayıda İngiliz vatandaşının yerleşik yaşadığını ifade edip, "Yaşanan en önemli sorun İngiliz vatandaşlarının doğru, yasal araştırmaları yapmadan, yasal adımları atmadan ev ve gayrimenkul satın almalarıydı. Ama Türk makamlarının desteğiyle bu konuda büyük ilerleme gösterildi ve sıkıntılar giderildi" diye konuştu.
İNGİLİZ ASKERLER MUTLU VE FAKİR DÖNDÜ
Tatil için ilçeye gelen İngiliz turistler açısından yeme-içme açısından sıkıntılar yaşandığını ancak bunun çözüldüğünü dile getiren Reddaway, "Önemli olan ikinci bir sorunda burası bir tatil beldesi ve tatilde olan kişiler rahat olurlar. Burası da çok güzel bir yer olduğu için bolca yenilip içiliyor. Dolayısıyla o fazla içmenin zaman zaman getirdiği sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Bu konuda gerek polisin ve gerekse diğer makamlarımızın desteklerini, yardımlarını görüyoruz ve sıkıntı büyümeden problemleri çözebiliyoruz. Bunun en güzel örneği bir İngiliz Savaş Gemisi buradaydı. Üzerinde 450 deniz komandosu vardı. Ve hiçbir sıkıntı olmadan burada 1 hafta geçirdiler. Mutlu ve fakirleşmiş olarak döndüler, Bodrum ise biraz zenginleşmiş olarak geride kaldı. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.
BÜYÜKELÇİYE TEŞEKKÜR
Kaymakam Gödekmerdan ise "Büyükelçiye 4.5 yıldır verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çok önemli hizmetler yaptı" diye konuştu.
Kaymakam Gödekmerdan, Büyükelçi Reddaway’a Bodrum’u hatırlaması için tanıtım kitapçığı, broşür ve CD hediye etti. Reddaway, daha sonra Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret etti.