Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, ()  BÜYÜKADA İskelesi’nin yakınında yer alan Ayedaş binasının bulunduğu 465 metrekarelik alana cami yapılmasını sağlayacak plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oyçokluğu ile kabul edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaya cami yapılması yönündeki talimatı basına yansımış, Şehit Recep Koç Caddesi’nde bulunan 465 metrekarelik araziye cami inşa edileceği duyurulmuştu. İBB Meclisi'nin aylık oturumunda 1/5000 ölçekli planlarda konut ve ticaret alanı olarak belirlenen alanın dini tesis alanına alınması onaylandı. Maliye Bakanlığı’nın cami yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na bedelsiz olarak tahsis ettiği arazide Ayedaş binası bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak İBB Meclis oturumda söz alan CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, “Dini tesis yapılmasına karşı değiliz ancak alan küçük. Farklı şekilde değerlendirilmeli” diyerek karara ret verdiklerini açıkladı. Kış  nüfusu 5 bin civarında olan Büyükada’da halen mescit ve cami ölçeğinde Hacı Havva Özden, Kumsal, Nizam camileri ile 2 yıl önce restore edilerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hamidiye Camii bulunuyor.

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)