Hasan BOZBEY / GEMLİK (Bursa), () - BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi BURULAŞ adına deniz uçağı hizmeti veren Seabird Hava Yolları'nın, uçakları kiraladığı Kanadalı firmaya iddiaya göre yaklaşık 1,5 milyon dolarlık borcunu ödememesi nedeniyle uçuşlar durdurulunca, BURULAŞ bu hizmet için 2 uçak satın aldı. BURULAŞ tarafından satın alınan Cessna 208 Caravan tipi 2 VİP uçakla, üç gün aradan sonra bugün Gemlik- İstanbul arasındaki deniz uçağı seferleri yeniden başladı.
BURULAŞ adına, Bursa ile İstanbul arasını 20 dakikaya indiren deniz uçağı seferlerini yapan Seabird Hava Yolları'nın uçakları kiraladığı Kanadalı Kennborek Hava Yolları şirketine olan yaklaşık 1,5 milyon dolarlık borcunu ödeyememesi üzerine Kanadalı firma, yaklaşık 1 ay önce bu şirketin yaptığı uçuşları durdurdu. Yapılan sözleşme gereği mağduriyetinin önlenmesi için BURULAŞ hukuki süreç başlatırken, diğer taraftan da uçuşların kesintisiz devam etmesi için Bon Air ile anlaşıp, uçuşlarına devam ettirme kararı verdi.
VİP UÇAKLAR
Hava taşımacılığında kendi filosunu kurmak için hareke geçen BURULAŞ, ilk olarak Bon Air Yönetim Kurulu Başkanı Ateş Hanibu'ya ait 8 kişilik Cessna 208 Caravan tipi uçağı, ardından da aynı özelliklere sahip Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak'a ait uçağı satın aldı. Üçüncü uçağın BURULAŞ filosuna dahil edilmesi için görüşmeler sürerken, Gemlik- Haliç arasında bir anlamda VİP uçuş dönemi de başlamış oldu.
KARAYA VE DENİZE İNEBİLİYOR
Uçuş operasyonlarının alanında deneyimli Bon Air Hava Yolları tarafından yapılacağı uçaklar, amfibik özelliğe sahip olması nedeniyle, hem karaya hem de denize iniş yapabilme özelliğine sahip. Kendi filosu ile uçuş dönemini bugün başlatan BURULAŞ yetkilileri, aynı zamanda İstanbul'dan İzmit, Bandırma, İzmir, Bodrum ve Çeşme yine Bursa'dan da İzmir, Bodrum, Çeşme uçuşları için planlama çalışmalarını da yaptıklarını söyledi.
HB(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)