BURSASPOR Divan Kurulu, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya başkanlığında Bursa Hilton Otel'de toplandı. Genel Kurul Üyeliğinde 25 yılını dolduran 9 üyenin Divan Kurulu’na davetleri, kulübün ve takımın durumu hakkında görüşmenin yapıldığı divan toplantısı dilek ve temennilerin sunumuyla tamamlandı.
Kulübün ve takımın durumu hakkında bilgi veren Başkan Erkan Körüstan yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sıkıntılı bir ilk devre geçirdik. Burada biraz özeleştiri yapmak istiyorum. 24 puanda kaldık, ama daha fazla puan toplayabilirdik. Transferde eksik kaldığımızı düşünüyorum. Bir santrafor ve orta saha oyuncusu alsaydık 32 puanla ilk devreyi bitirebilirdik. Burada bizim de haklı gerekçelerimiz var. Geldiğimizde zaman kısıtlıydı ve 55 futbolcu vardı. Yabancı kontenjanında sıkıntılar vardı. Elimizdeki santraforlara güvenerek hata yapmışız. En büyük kazancımız Christoph Daum oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Başta Ayhan Barışıcı ve Barış Güçlü olmak üzere tüm ekibiyle uyum içerisindeler. Scout ekibi ve izleme komitemiz var. Bu arkadaşlarımız da canla başla mücadele ediyor."
FERNANDAO'YA 6 AYLIK DÖNEM İÇİN 400 BİN DOLAR VERECEĞİZ
Transferlerin maaliyeti ile ilgili bilgi veren Başkan Erkan Körüstan şöyle konuştu: "Fernandao sezon başında Daum çok istemişti, ama zaman kısıtlıydı ve yabancı kontenjanı nedeniyle alamamıştık. Fernandao Bursaspor Kulübü'ne 1,5 yıllığına kiralık. 6 ay sonra geldiği kulüp bir müşteri çıkarsa bizden alabilir. 6 aylık dönem için 400 bin Dolar para vereceğiz. 5 milyon Euro gibi bir ücret ödersek futbolcu bizimdir. Caja'ya da 250 bin Dolar kiralama bedeli verildi. Bursaspor kadrosuna katmak istiyorsa 1 milyon 100 bin Dolar vererek Caja'yı kadroya katabilir. Volkan Şen Bursaspor'un yetiştirdiği ender futbolculardan birisidir. Uzun uğraşlar sonucunda 1 milyon 250 bin Euro artı KDV karşılığı takıma kattık. Onurcan Piri Ümit Milli Takım kalecisi. 400 bin TL bonservis bedeli ödeyerek aldık. Kartalspor'dan Ethem Ercan'ı bonservis bedeli ödemeden aldık. Manisaspor'dan Bekir'i 950 bin TL bonservisle aldık. Futbolcuyu neden aldığınız sözleşmesi bitiyordu deniyor. Bu futbolcuyu almasak 6 ay sonra neden almadınız diye eleştiri olurdu. Bir futbolcu takımına para kazandırmak istiyorsa ona helal olsun diyorum. Fatih Terim'in çok yakından takip ettiği ve A Milli Takım'a önerilen futbolcu. Oğuzhan'ı Danimarka'dan 100 bin Euro bonservis bedeliyle aldık. Taşkın'ı Gaziantepspor'dan bonservissiz aldık. Sercan Yıldırım yeniden doğmak istediğini söyledi. Biz onu sezon sonunda almak istiyorsak 1,5 milyon Euro'ya yeniden Bursaspor'un futbolcusu olabilir. Biz sezon sonunda Galatasaray kulübüyle yeniden anlaşma yapabiliriz. Sercan garanti parasını bırakarak buraya geldi ve boş mukaveleye imza attı. Volkan ve Sercan'ın lisansları arada başka kulüplerin olmasından dolayı ve evraklardan dolayı uzadı."
ESKİŞEHİRSPOR MAÇI FACİA
"Bursaspor'un 2009-10 sezonundaki şampiyonluğa bakın. Kent bütünlüğü sağlanmış" diyen Körüstan, "Bursaspor Kulübü'nun kimseyle kavgası yok. Bazı kesimler beni eleştiriyorlar. TFF Başkanı ile arası iyi diye. Benim tüm kulüp başkanları ile aram iyi. Ama akşamki Eskişehirspor maçı tam bir faciadır. Tam savaş edilmesi gereken konu. Futbolcularımız özveri gösterdiler. Lobileşmeye gelelim. Bizim TFF'de üyemiz yok. Biz birbirimizi kırıyoruz. Ne hakemlerde ne antrenörler derneğinde ne de Futbol Federasyonunda var. Yunus Egemenoğlu sezonun başından beri yaptığımız işlerin hepsinde hukuk hatası yapmayalım diye vardı. İnşallah TFF'de de Bursalı üyeleri görürüz. Kavgasız, gürültüsüz eski günlere dönmeyi hedefliyoruz" dedi.
BUNLAR KAN EMİCİ
Taraftara bedava bilet ve otobüs vermediklerini söyleyen Başkan Körüstan, "Taraftarla bütünleşme var. Kötü tezahüratlar artık yok. Biz Bursaspor Kulübü'nde bedava bileti ve otobüs vermeyi kaldırdık. Bunlar cebe gidiyordu. Kötü kelime kullanmak istemiyorum ama bunlar kan emici. Benim güzel taraftarım bunlara uymasınlar. Biz bunların kafasını kopardık. Bağırdılar duymadık ve dimdik oturduk. Bakın kulüp ne kadar güzel yönetiliyor. Profesyonellerimiz var kulüpte" diye konuştu.
KALICI GELİR PROJELERİMİZ VAR
Başkan Körüstan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursaspor'a kalıcı gelir getirecek projelerimiz var. Biraz onlarda geciktik. Ama gerçekten zamanı gelince anlatacağım çok ciddi projelerimiz var. Son projelerde sayın ikinci başkanımız çok vakit ayırıyor. Hiç işine gitmeden geliyor. 2015'in sonunda Bursaspor Kulübü'nün bırakın borcunu kasasında çok büyük paralar olacak projeler var elimizde. Belki bir iki tanesi önümüzdeki hafta hayata geçecek. Sırf bunlar için belki divan isteyeceğim açıklamak için. Bursaspor'un yıllık 10-12 milyon dolar parası olacak. Projeleri belediye başkanımıza sunduk ve o da, 'Ben varım' dedi. Bu projeler sadece stat projesi değil. Bizim kimseyle kavgamız yok. Rahmetli İbrahim Yazıcı ile kavga içine sokmaya çalışıyorlar. Benim kişisel problemlerimiz olabilir ama onun yaptığını hangimiz yaptı. Değerli bir büyüğümüzdür ve kendisini saygıyla anıyorum. Oyunlara gelmeyeceğim."
YABANCI FUTBOLCULAR TÜRKÇE, YERLİLER İNGİLİZCE ÖĞRENECEK 
Öte yandan Başkan Danışmanı Alpay Şar da Başkan Erkan Körüstan'ın ardından sözü alarak gelir gider tablosu ve projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeşehir Üniversitesi ile protokol yapacaklarını belirten Şar, kurumsallık ve kurumsal sürdürülebilirlik, stres yönetimi ve spor yönetimi konularını işleyeceklerini söyledi. Şar, kulüpte dershane kurulduğunu da sözlerine ekleyerek, "Kulüpte dershane oluşturduk. Bir tanesinde yabancı futbolcular Türkçe öğrenecek, diğerinde de yerli futbolcularımız İngilizce öğrenecek" dedi.