BURSA’nın Kestel İlçesi’nde yaşayan üniversite öğrencisi Samet Sarıuşak, iki yıl önce başladığı yamaç paraşütü sayesinde tüm ülkenin tanıdığı ekstrem sporculardan biri oldu. Uludağ’dan havalandıktan sonra evinin yanındaki boş alana inmesi ile tanınan Samet Sarıuşak, televizyoncu Acun Ilıcalı’dan destek sözü aldı.
Kestel İlçesi’nde yaşayan Samet Sarıuşak, 2011 yılında başladığı yamaç paraşütü ile uçmanın keyfini çıkarırken bir yandan da kuşbakışı Bursa’yı görüntülüyor. Bu ekstrem sporu yaparken büyük zevk alan Sarıuşak, ulaşım sorununa da kendine göre çözüm geliştirdi. Uludağ’dan yamaç paraşütü ile havalandıktan sonra Kestel’deki evinin yanındaki boş alana inen Sarıuşak’ın bu atlayışları tarafından yapılan haberle ülke gündemine taşınınca televizyoncu Acun Ilıcalı’nın da dikkatini çekti. Sarıuşak, yapımcılığını Acun Medya’nın gerçekleştirdiği '3 Adam' programına konuk oldu.
Paraşütle uçmanın kolay olmadığına dikkat çeken Sarıuşak, eğitimlerin ardından yeteneğe ve zaman ayırmaya göre uçmanın geliştirilebildiğini söyledi. Uçuş öncesi güvenlik önlemlerine ve rüzgara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıuşak, uçmanın keyfinin yaşanarak anlaşılacağını kaydetti.
Programın sunucuları Eser Yenenler, Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak’ı Bursa’ya yamaç paraşütü yapmaya davet eden Samet Sarıuşak, program çekimleri sırasında Acun Ilıcalı ile de görüştü. Ilıcalı’nın kendisini kutladığını anlatan Sarıuşak, "Ilıcalı, hep kazalarla gündeme gelen böyle bir sporun tanıtımında büyük rol oynadığım için beni programa davet ettiklerini söyledi. Bundan sonra da bana destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Önümüzdeki günlerde asistanları aracılığıyla tekrar bağlantı kuracağım" dedi.
Bu arada, uçtuğu bölgelerin ve doğal güzelliklerin resim ve videolarını sosyal medyada paylaşan Sarıuşak’ın takipçisi sayısı da 30’e ulaştı.