BURSA, () - TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Atatürk Stadyumu ve Kent Meydanı projeleriyle ilgili önerilerine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 45 günden beri yanıt verilmemesi üzerine, kentin değişik bölgelerindeki 10 billboarda astıkları afişlerle tepki gösterdi.
Mimarlar Odası tarafından verilen ilanların birinci afişinde, 'Eleştiriyoruz dikkate almıyorsunuz. Öneri yapıyoruz cevap alamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne soruyoruz;
17 Ağustos Kocaeli Depremi’nin 15’inci yıldönümünde Bursa’nın İmarını mimarsız mı yapacaksınız' yazısı yer aldı. 
İkinci afişte ise 'TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak 3 Temmuz 2014 günü bir basın toplantısı gerçekleştirdik. Atatürk Stadyumu, Atatürk Kapalı Spor Salonu, Atatürk Lisesi ve İpekiş'le ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne önerilerimizi basınla paylaştık. 'İstemezükçü değiliz, kent için doğru olanı birlikte yapalım' dedik Fakat 45 gündür herhangi bir yanıt alamadık. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bir de buradan sesleniyor ve uyarıyoruz. 'Biz biliriz', 'Biz yaptık oldu' yaklaşımlarıyla Bursa’nın geleceğini karartmayın. Daha güzel bir Bursa için kentin akademik birikiminden faydalanın. Mimarsız mimarlık, plansız şehircilik yapmayın. Unutmayın Bursa hepimizin' ifadeleri yer aldı.
Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek, basın toplantısıyla yaptıkları çağrılarına yanıt alamadıkları için bu yöntemle Bursa kamuoyuna ulaşmaya çalıştıklarını belirterek şöyle dedi:
"Altı önerimiz ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den 45 gündür ses çıkmıyor. Soğumaya bıraktı galiba. Biz önerilerimizi yaptık. Madem duyulmuyor, o zaman Bursalılarla direkt paylaşalım istedik. Eğer yine Başkan Altepe’den bir yanıt gelmezse, bu kez farklı yöntemlere başvuracağız."
Meslek odası olarak kamu yararına çalıştıklarını kaydeden Şimşek, "Söylediklerimiz Bursa’nın iyiliği için. 'Birlikte yapalım' diyoruz, bizden ısrarla uzak duruyorlar. Bizim davranışımız siyasi değil, onların yaptıkları siyasi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI