BURSA’da jandarmanın gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda 15 eve baskın yapıldı. Operasyonda 7 özel eğitimli narkotik köpeği de kullanılırken, evlerin çatısında yetiştirilen hintkenevirleri, paketlenmiş uyuşturucu ve çok sayıda hap ile silahlar ele geçirildi. Operasyonda 2’si çocuk 11’i kadın toplam 23 kişi gözaltına alınırken, adliyeye getirilen kadınların kucaklarında bebekler olduğu dikkat çekti.
Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin istihbarat çalışmaları neticesinde, uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptıkları belirlenen Merkez Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi’ndeki adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Aralarında komando timlerinin de yer aldığı 100 kişilik jandarma ekibi, akşam saatlerinde tespit edilen 15 ayrı eve eş zamanlı baskın yaptı. 'Varis' ve 'Acil'in de aralarında olduğu 7 özel eğitimli köpek uyuşturucuları gizlenen yerlerde buldu. Terasların gizli bölümlerinde yetiştirilen hintkeneviri bitkileri ile birlikte, 11 kilogram 280 gram kubar esrar, 4 kilogram 655 gram Bonzai, 2 kilo 350 gram sentetik uyuşturucu, bin 143 adet sentetik hap, 5’i kurusıkı 11 adet ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 12 şarjör ve 62 adet fişek ile 2 bıçak ele geçirildi. Yapılan aramalarda uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 48 bin 410 lira paraya da el konuldu.
Gözaltına alanın 2’si çocuk, 11’i kadın toplam 23 kişi, 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüpheli kadınlardan bazıları kucaklarındaki bebekleriyle adliyeye geldi.


HT(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)