BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 Mart seçimlerinden sonra yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası gereğince kırsal kesime yılda 120 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.
Orhangazi ilçesinde Sakallı Düğün Salonu'nda mahalle muhtarlarıyla biraraya gelen Recep Altepe, Büyükşehir Belediye bütçesinin 2014 yılında 2 milyar 200 milyon olarak belirlendiğini, bunun en az yüzde 10'unun kırsal kesim için kullanılması zorunlu olduğunu anlatarak "Bu nedenle yılda 120 milyon liralık kırsal kesim yatırımı gerçekleşecek" dedi.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Orhangazi'ye yapılacak muhtemel yatırımlara da değindi. Orhangazi'nin zeytin ve sebze-meyve üretimiyle öne çıktığını, Bursa sanayisinin yüzde 25'inin bu ilçede bulunduğunu kaydeden Altepe, zeytinciliğin gelişmesi, üretim ve satış verimliliğinin artmasına önem vereceklerini söyledi. Başkan Altepe, “Hedefimizde, zeytinciliğin, sebze ve meyveciliğin geliştirilmesi, birer sanayi ürünü haline dönüştürülmesi var. Bu konuda Büyükşehir Yasası'ndan önce yola çıktık." diye konuştu.