Serhat TEZCAN/BURSA, () - BURSA Kadın Platformu iki gün içinde 6 kadın cinayeti işlenmesini protesto etmek için eylem yaptı. Platform üyeleri, yaşananların karşısında TBMM'yi gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya davet etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binası önünde toplanan Bursa Kadın Platformu üyeleri, son günlerde artan kadın cinayetlerini protesto etti. Platform adına konuşan Bursa Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Sekreteri Hülya Aslangiray, bu hukuk sistemi ile cinayetlerin meşrulaştırıldığını öne sürdü. Yaşanan erkek şiddetinin cezasız kaldığını belirten Aslangiray, aileye mecbur bırakan politikalar nedeniyle kadınların her gün öldürüldüğünü ifade etti.
Kadın cinayetlerine haykırmak için ev işi, çocuk bakımı dayatmalarına kulak asmadan sokaklara çıktıklarını dile getiren Aslangiray şunları söyledi:
"Meclis'in olağanüstü toplanması için ses çıkarıyoruz. Kadınlara ilişkin nadiren konuşurken gördüğümüz Aile Bakanı Ayşenur İslam, erkek şiddeti konusunda konuşmuyor. Devlet kadın cinayetlerini gündeme almayan ve etkili mücadele yöntemleri kurmayan, yasama ve yürütme ile haksız tahrik indirimleri ile erkeklere teşvikler sunan yargısı ile kadın cinayetlerinden sorumludur." 
Eylem sırasında platform üyeleri kadın cinayetlerini protesto eden sloganlar attı. Eyleme annesi ile gelen 2 yaşındaki Asmin Koçere ise sempatik tavırlarıyla en küçük eylemci olarak dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI