BURSA, () - BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayının başlaması nedeniyle başta pide çıkaracak fırınlar olmak üzere gıda üretim yerlerinde denetimler yapıyor.
Zabıta ekipleri, fırınlar başta olmak üzere, şarküteri, market, pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimler gerçekleştirdi, temizlik ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti, sağlık ve ruhsat yönünden işyerlerini denetledi.
Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimler sırasında kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere, tutanakla uyarıda bulunuldu. Verilen süre sonunda eksikliklerin giderilmemesi durumunda gerekli cezai işlemlerin yapılacağı konusunda işletme sahiplerini uyarıldı. Osmangazi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetledikleri işyerlerinde üretim, hijyen ve sağlık yönünden uyulması gereken kurallar hakkında da işyeri yetkililerine bilgi de verdi.
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, yıl içerisinde periyodik olarak devam eden denetimleri, Ramazan'da sıklaştırdıklarını belirterek, "Ramazan ayı boyunca fırın, pasta ve tatlı imalathaneleri, şarküteri ve marketlere yönelik kontrollerimiz devam edecek. Denetimlerimizde, öncelikle insan sağlığını tehdit eden unsurlara dikkat ediyoruz. Ayrıca üretilen ekmek ve pidelerin gramajlarını da kontrol ederek, belirlenen kurallara uyulup uyulmadığına bakıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI