BURSA'da Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, nasıl bir cumhurbaşkanı istendiğini belirlemek için, 'Cumhur Girişimi' adı altında bir platformu oluşturuldu.
Bursa'da akademik oda temsilcileri, sendika yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla 'Cumhur Girişimi' adı verilen platform oluşturuldu. Platform üyeleri ilk defa halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı'nda aradıkları özellikleri belirleyip, dile getirecek. Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgi veren Cumhur Girişimi Platformu Sözcüsü Prof.Dr. Tahir Baştaymaz, siyasetin sağ, solundan, merkezi ve liberalinden her kesimin bir araya geldiği ortak değerler üzerinden oluşturulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasal seçimlerden farklı olacağını dile getiren Prof.Dr. Baştaymaz, şöyle dedi:
"İlk defa Türkiye'de halk tarafından cumhurbaşkanı seçilecek. Seçilecek cumhurbaşkanının, herhangi bir siyasi partinin adayından çok, bağımsız ve tarafsız bir aday olması beklentisi içindeyiz. Bu platformu, bu konuda düşüncesi ve beklentisininde dikkate alınması için kurduk. Çalışmalara başladık." 
"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"
Türkiye'ye de örnek bir çalışma yaptıklarını düşündüğünü belirten Prof.Dr. Tahir Baştaymaz, bu girişimin ülke geneline de yayılmasını beklediklerini kaydetti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasal bir yarış olmaması gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. Baştaymaz, şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanı; Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünü temsil eden, kurumlarının işleyişini koordine edecek, tarafsız ve demokrat kişilikli olmalı. Anayasa'ya sadakati olan biri olmalı. Bunu halkın isteklerini de ortaya koyacak şekilde ifade ediyoruz. Dünya için de Türkiye için de son derece kritik bir dönemden geçiyoruz. Bu kritik dönemde birliğimizi ve toplumsal barışı sağlamamız, tarafsız bir temsil makamının, tarafsız bir hakemin varlığına bağlı."

ST(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)