Serhat TEZCAN- Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA merkez ve ilçelerinden 1 milyon 982 bin 143 seçmen 6 bin 792 sandıkta oy kullandı. Seçimde büyükşehir, 17 ilçe belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri ve muhtarlar belirlenecek.
Yerel seçimler için sandık başına giden Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin bu dönemde adayı olan Recep Altepe, eşi Hüsniye Altepe ve oğlu Ömer Altepe'yle birlikte Çekirge 1'inci Murat İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Saat 11.00 sıralarında okula gelen Başkan Altepe, yerel seçimlerin Bursa ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Çok yoğun bir seçim dönemi yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, "Türkiye gerilimli günler yaşarken, Bursa'da bunu hissettirmemeye, yaptığımız açıklamalarda siyasi ifadeler kullanmamaya gayret ettik. Bursa'ya yakışanı yaptık. Bugün de oylar veriliyor. Yarın sabahtan itibaren yeni bir dönem başlayacak. Verilen oylar Bursamız, ülkemiz ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nde geçen 5 yılı dolu dolu geçirdiklerini, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte şehrin gelecek 5 yılına damgasını vuracak yöneticilerin seçileceğini söyleyen Altepe, "Bizler gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, diğer adaylar da projelerini halka sunduk. Sonunda tüm bu yapılanlar halkımız tarafından değerlendirilecek. Akşam 17:00 sıralarında sandıklar açılıp, halkın iradesi ortaya çıkmış olacak. Yarın itibaren yürürlüğe girecek Bütünşehir uygulamasıyla, 17 ilçenin tamamı seçilecek Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yönetilecek" diye konuştu.
CHP ADAYI ŞAHİN, 1 SAAT OY KUYRUĞUNDA BEKLEDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, oy kullanmak için eşi Leyla Şahin, oğlu Ömer Faruk Şahin, kızı Selva Kıryolcu, damadı Serkan Kıryolcu ve torunu Kerem Kıryolcu ile birlikte oy kullanacağı Bademli Mahallesi’ndeki Necla Orhan İlkokulu’na geldi. Saat 11.00’de oy kullanacağı sınıfın önünde kuyruğa giren Şahin, sıradaki seçmenlerle selamlaştı. Katılımın yoğun olması nedeniyle Şahin, bir saat boyunca kuyrukta bekledi. Daha sonra oyunu kullanan Şahin, seçimlerin demokrasinin en güzel bayramı olduğunu belirterek, “Bursa’nın geleceğini belirleyecek kadrolar seçimlerin ardından gelecek. Elimizden geleni yaptık. Hatta gelmeyen çalışmaları da yaptık. Son söz milletin. Yoğun bir katılım var. Ne kadar çok katılım olursa halkın iradesi sandığa yansımış olur. Bursa’ya hayırlı olsun. Tüm Bursalıları sağ duyuya davet ediyorum. Seçim bittikten sonra da Bursa’daki güzel hava devam edecek" dedi.
'İNŞALLAH YENİ BİR DÖNEMİN, GÜZEL HİZMETLERİN BAŞLANGICI OLUR'
MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir ise oyunu eşi Cennet Koçdemir ile birlikte saat 14.00'da Emine Hasan Özatav İlköğretim Okulu'nda 3292 nolu sandıkta kullandı. MHP İl Başkanı Hasan Toktaş'ın da hazır bulunduğu oy verme işleminin ardından Koçdemir, seçimlerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bursa'nın demokratik seviyesini gösterdiği güzel bir kampanyayı geride bıraktık. İnşallah bugün de oy sayımı ve neticelenene kadar bu güzel atmosfer ve ortam devam eder. Bursamız için, ülkemiz için seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bursa'nın kazanmasını diliyoruz ama tabi ki bizim kazanmamızı diliyoruz. İnşallah bu seçimler yeni bir dönemin güzel hizmetlerin başlangıcı olur diyoruz."
MUSTAFA BOZBEY: SAKİN BİR SEÇİM ORTAMI VAR
CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ise Özlüce'deki Ahmet Muharrem Uğur İlkokulu'nda 1709 No'lu sandıkta oyunu oyunu kullandı. Seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Bozbey, "Bu seçim inanıyorum bahsedilenler gibi farklı şekilde sonuçlanmaz. Sakin bir seçim ortamı var. Sabah saatlerinde birkaç okulu ziyaret ettim. Bundan sonra da ziyaretlerimiz olacak. Sakin ve güvenli bir seçim olacağına inanıyoruz. Güvenli, huzurlu ve adil bir seçim olması hepimiz, ülkemiz için çok önemli" dedi.

SÇ,ST(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)