BURSA'da Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, yılbaşı kutlamalarına alternatif olarak Mekke'nin Fethi'nin 1383'üncü yıldönümünü kutladı.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda düzenlenen Mekke'nin fethinin 1383'üncü Yıldönümü kutlamasına çok sayıda kişi katıldı.
Kuran-ı Kerim okunarak başlanan gecede şiir ve ilahilerin okundu, mehteran gösterisi de yapıldı. Anadolu Gençlik Berneği Bursa Şube Başkanı Hüseyin Altay yaptığı konuşmada bilgili, inançlı, çalışkan bir nesil yetiştirmeye çalıştıklarını anlattı. Altay, şöyle dedi:
"Yaptığımız çalışmalar evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında, tarihine çağına yarınlara duyarlı kardeşliğin, merhametin sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında ve adaletin tesisinde emek sahibi bir gençlik profili oluşturmanın çabasıdır. Anadolu Gençlik Derneği mensupları iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne engel olması mücadelesinde aynı inancı paylaşan her renkten, her ırktan herkesi kardeş bilirken hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendine görev bilmiştir."
Etkinliğe katılanlara aşure dağıtıldı.