BURSA'da düzenlenen ve yurt dışına çok sayıda sağlık turisti gönderen yabancı ülke aracı kurum temsilcilerinin katıldığı Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu'nda Bursa ve çevresi, dünyanın sağlık turizmi başkentlerinden biri olmaya aday kent olarak tanıtıldı.
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) ev sahipliğinde, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliği ile 19-21 Şubat tarihleri arasında organize edilen Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu'na Kuveyt, Katar, Oman, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Almanya, Bulgaristan ve Moldovalı aracı kurum temsilcileri ile Bursa'daki özel ve kamu hastaneleri yetkilileri katıldı.
Crowne Plaza Hotel'deki açılış konuşmalarıyla başlayan Forumda Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Bursa'nın 2,6 Milyonluk nüfusuyla büyük ve doğal güzelliklere sahip bir şehir olduğunu belirterek Dağyenice Projesi'nin hayata geçmesiyle termal turizm yatak kapasitesinin daha da artacağını söyledi.
Türkiye'nin sağlık turizmi konusunda jeo-stratejik konumu yanında fiyat ve kalite oranıyla, her geçen yıl rakiplerinin önüne geçtiğine dikkat çeken BUSAT Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, Bursa'nın, sağlık turizminin önemi kavramış bir şehir olduğunu ifade etti. Dr.Yurdakoş "Bursa, yetişmiş insan gücü, sağlık yatırımları ve var olan termal zenginliklerinin yanında tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle de dünyanın sağlık turizmi başkentlerinden biri olmaya aday bir kent" dedi. BUSAT'ın kurucu başkanı Dr.Mustafa Esgin de "Mevcut potansiyelinin yanı sıra gerçekleştirilecek sağlık ve kür merkezleriyle Bursa dünyanın sayılı Termal ve medikal merkezlerinden biri olacak" ifadelerini kullandı.
Forumun ilk konferansında Amerika Birleşik Devletleri'nden Forum'a katılan, Sağlık Turizmi Uzmanı Pramod Goel "Küreselleşen Sağlık Turizminde Rekabet"in püf noktaları hakkında görüşlerini aktardı.
Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu'nun ilk günü, ikili iş görüşmeleri ve Bursa'daki özel bir hastanenin ziyareti ile tamamlandı.