BURSA İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, il genelinde suyu temiz çıkan 40 havuz yöneticisine sertifika verdi.
Bursa İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı, "2013 yılında envanterimize kayıtlı 97 ticari havuz işletmesinde 565 denetim yapıldı. Bin 134 numüne alınarak yapılan denetimlerde suyu temiz çıkan 40 havuza sertifika verdik" dedi.
Yaz mevsiminde halkın güvenli bir şekilde deniz ve göl plajlardan faydalanması için geçen yıl ilimizde 23 odaktan 161 adet su numunesi alındığını belirterek bunların 159'unun sağlığa uygun çıktığını söyleyen Dr.Efrail Atıcı, "Yüzme havuzu işletmelerinde, havuz suyunu fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden kullanıma hazırlayanların, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını sağlamak amacıyla 2011 yılında Türkiye'de ilk defa Bursa Çevre Sağlığı Şubesi'nin koordinasyonunda ilgili meslek odalarıyla düzenlenen eğitimlerle 301 kursiyere havuz operatörü sertifikası verildi" dedi.
Bursa İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı, spor, eğlence ve dinlenme amaçlı mekanlar olarak kullanılan yüzme havuzlarının denetim ve kontrolünün titiz bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti. Dr. Atıcı, "Bakımı, temizliği ve dezenfeksiyonu zamanında ve doğru bir şekilde yapılmayan yüzme havuzları insan sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir. Kirli havuz suyunun sebep olduğu hastalıkların başında kolera, tifo, hepatit, bağırsak enfeksiyonları, göz, kulak ve cilt enfeksiyonları gibi pek çok bulaşıcı hastalık gelmektedir" diye konuştu.